El Ripollès vol pujar al tren de les TIC (i espais publicats)

La jornada sobre Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i premsa digital de Ripoll va emplenar pràcticament la sala de plens de l’ajuntament amb la presència entre el públic de nombrosos representants de l’espectre social, polític i econòmic de la comarca. La gran rebuda de la iniciativa i opinió favorable de tots els participants en demostren l’encert i obren la possibilitat que es pugui repetir i fins i tot ampliar en el futur. L’acte va servir per demostrar que el Ripollès té la voluntat de no quedar-se enrera en les TIC -ho corroboren els projectes de l’Ajuntament de Ripoll, Consell Comarcal, Fundació Televall i la Unió de Botiguers de Ripoll-, però també per subratllar les dificultats per al seu desplagament que suposen l’orografia i la falta de pes específic del Ripollès a Catalunya (Josuè Sallent, director general de la Societat de la Informació va justificar-ho dient que “als operadors no els és rendible”). També va servir per escoltar un dels grans emprenedors ripollesos dels últims anys, Eudald Domènech, conegut com a empresari pioner d’Internet a Espanya però també per haver creat a Ripoll l’emissora de ràdio RKM i la discoteca Master’s, i que va instar al govern a finançar només els projectes més ambiciosos en el camp de les TIC i a millorar decididament la velocitat de banda ampla a Catalunya. Domènech va convertir la seva ponència en l’estrella de la jornada.

Aquí pots veure què n’han publicat els mitjans de comunicació, com El 9 Nou.catDiari de Girona.cat, Naciodigital.cat, ElRipollès.infoOsona.com , Vilaweb Vic, l’Agència Catalana de NotíciesElRipollesdigital.com i El Ripollès en l’edició del 20/11 i del 27/11. Televisió del Ripollès també es va fer ressò de l’acte.

Per descarregar-te la nota de premsa sobre la jornada, clica aquí.

Per veure la transmissió d’ElRipollès.info, clica aquí. Per veure’n la galeria de fotos d’Adrià Costa, aquí. 

A. Costa.

Sallent, Jordà, Font i Domènech, en la primera taula de ponents. Foto: A. Costa.

A. Costa.

Domènech, entre Baz (CC.OO.) i Gómez (Fundació MAP), va ser un dels principals ponents de la jornada. Foto: A. Costa.

A. Costa.

Urgell, d'ElRipollès.info, va parlar sobre premsa digital. Foto: A. Costa.

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions