ADIN reclama una revisió de l’impost de matriculació

Davant dels efectes de la crisi al sector nàutic i que a Catalunya han provocat un descens del 22% en la venda d’embarcacions el 2008, l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN) reclama la reforma de l’impost de matriculació. Es tracta d’un dels cavalls del batalla del sector que el veu com un factor que n’impedeix el creixement, sobretot en una conjuntura econòmica com l’actual. L’impost grava qualsevol embarcació de motor o vela superior als 8 m amb un 12% del seu valor, contràriament al que passa amb un cotxe o una moto on l’impost es determina segons les emissions contaminants. ADIN denuncia el greuge comparatiu amb el sector de l’automoció i reclama a Hisenda que actuï bé optant per suprimir l’impost; eximint el seu pagament de manera temporal; o bé rebaixant l’eslora de la seva aplicació.

Per descarregar, la nota de premsa en català clica aquí, en castellà aquí.

Per veure l’informe sobre les vendes i matriculacions de 2008, clica aquí. Notícies publicades: La Vanguardia (22/02/09), Navegar.es, Topbarcos.com, Masmar.com.

L'impost de matriculació grava totes les embarcacions a partir de 8 m.

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions