Narcís Cadavid reclama més suports de l’administració al sector nàutic a Catalunya Informació

En l’entrevista emesa ahir en el programa Economia i Empresa de Catalunya Informació, Narcís Cadavid, president d’ADIN (Associació d’Indústries i Serveis Nàutics), va constatar que la crisi està afectant a Catalunya al sector nàutic més que al de l’automòbil “perquè està lligat al lleure” i va apostar per mesures com “llançar ofertes i organitzar salons i outlets” per reactivar el mercat i també per “millorar la qualitat, la formació i promoció del sector dins el món econòmic”. Cadavid va reclamar a l’administració la reforma de l’impost de matriculació que grava amb un 12% les embarcacions de més de 8 metres a Espanya, “un dels únics països europeus on s’aplica” i també la construcció de més infraestructures per amarrar i posar el vaixell a l’aigua.

El president d’ADIN va destacar entre els projectes de l’associació la creació, el segon semestre de l’any, del Fòrum Marítim Català amb què es pretén aconseguir una acció coordinada entre els distints sectors vinculats al mar “com els pescadors, el Port de Barcelona, els estibadors, consignataris, etc” a banda del sector nàutic i poder asseure en una mateixa taula les diverses administracions. També va remarcar que “s’ha de facilitar al turista nàutic els serveis que necessita” perquè “es gasta entre un 40-50 % més que un de convencional”. En aquesta línia, va parlar del portal Nautics, que ADIN posarà en marxa aquest 2009 amb el suport del govern català i que concentrarà l’oferta d’infraestructures i turisme nàutics a Catalunya.

entrevista Narcís Cadavid Economia i Empresa_vídeo

This movie requires Adobe Flash for playback.

Entrevista d’Àlex Bosch a Narcís Cadavid emesa a Economia i Empresa de Catalunya Informació dijous 25/06/2009; min. 15.50.

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions