Avui i Dossier Econòmic analitzen els efectes de la crisi a la nàutica i la vela catalanes respectivament

El diari Avui va analitzar dissabte 4 de juliol els efectes de la crisi a la nàutica catalana fent-se ressò del retrocés en les matriculacions d’un 50% en el segon trimestre de l’any respecte l’anterior i a través d’un gràfic que dibuixa el descens de les embarcacions matriculades des de 13.463 a 2006 fins a 10.308 l’any passat a l’Estat espanyol. El sector denuncia que, a banda de la conjuntura econòmica, la càrrega fiscal del 28% en unitats de més de 8 metres es un important fre a les vendes.

Per la seva banda, el setmanari Dossier Econòmic hi posa el contrapunt, en la seva edició del 4-10 de juliol, constatant el bon estat de salut de l’esport de la vela a Catalunya malgrat la crisi, que compta amb prop de 15.000 practicants, ja siguin federats o amb llicència. També constata que la consideració de la vela com a esport d’elit es va perdent i que l’activitat s’incorpora progressivament a les escoles catalanes: aquest any 180 centres han participat en un programa que ha donat a conèixer la vela entre uns 15.000 alumnnes.

Per descarregar, l’article de l’Avui aquí; i de Dossier Econòmic aquí.

El diari Avui analitza els efectes de la crisi a les seves pàgines.

La crisi afecta de manera desigual les empreses nàutiques i l'esport de la vela a Catalunya.

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions