Les empreses i institucions marítimes catalanes creen un fòrum per sumar esforços (i espais publicats)

El Fòrum Marítim Català, que avui s’ha constituït a Barcelona, neix amb l’objectiu d’unificar esforços per ajudar a les empreses i institucions catalanes vinculades al mar a millorar la seva competitivitat i productivitat. “És un projecte important i que pot trobar sinèrgies molt interessants entre els sectors que viuen del mar”, explica Jordi Brufau, de Applus+, primer president de l’entitat i que compta amb una àmplia experiència nàutica. “A través del Fòrum podrem asseure en una mateixa taula als diferents agents de l’administració catalana”, afegeix Miquel Guarner, secretari tècnic. L’entitat, que s’encarregarà d’elaborar propostes relacionades amb la internacionalització, la innovació, la formació i el desenvolupament sostenible, pretén promoure “un sector econòmic de gran importància a Catalunya” on aporta directament 3.576,7 milions d’Euros, un 1,71% del Producte Interior Brut (PIB) català de 2007 i dóna feina a uns 41.000 treballadors.

Per descarregar-te la nota de premsa, aquí.

Per veure i descarregar fotos, aquí.

Altres info.: Centre Tecnològic LeitatActuacontralacrisis.cat,

Espais publicats: La Vanguardia (02/08/09), Expansión (05/08/09), La Vanguardia.es (02/08/09), Elpunt.cat (18/08/09), Navegar.es (31/07/09), Diario Marítimas (31/08/09), Diariodelpuerto.com (03/08/09), Elvigia.com (03/08/09), Infonavis.com (03/08/09), Clustermaritimo.es (03/08/09), Cosasdebarcos.com (04/08/09), Ictineu.net (07/08/09)

El Ministeri d’Indústria del govern central ha concedit que el projecte del Fòrum Marítim Català es pugui registrar dins de les Agrupacions d’Empreses Innovadores la qual cosa significarà poder accedir a un ajut econòmic: Diario Marítimas (05/08/09)

L'assamblea constitutiva del Fòrum Marítim Català s'ha dut a terme al Consorci El Far de Barcelona.

L'assamblea constitutiva del Fòrum Marítim Català s'ha dut a terme al Consorci El Far de Barcelona.

Jordi Brufau, primer president del Fòrum Marítim Català.

Jordi Brufau, de Applus+, primer president del Fòrum Marítim Català.

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions