Convocatòria de premsa Saló Nàutic de Barcelona / Aplicacions industrials residus nàutics i embarcacions reciclades Fundació Mar

Dia: Dimarts, 10 de novembre de 2009
Hora: 10 hores
Concepte: Presentació de les aplicacions industrials d’embarcacions reciclades. Lloc: Espai del Mar (Saló Nàutic de Barcelona – Pavelló 2 Fira Gran Via)
Assistents: Jordi Cabarrocas, president de Fundació Mar; Miquel Ventura, director de Fundació Mar, i un representant de l’Obra Social i Cultural de Caixa Terrassa.
Per descarregar la convocatòria de premsa, aquí. Informació sobre la Fundació Mar, aquí; fotos per descarregar: aquí.

La Fundació Mar, amb el suport econòmic de Caixa Terrassa, a través de la seva Obra Social i Cultural i en el marc del seu “Programa de Millora Ambiental”, ha realitzat diferents estudis per conèixer el volum de residus nàutics –principalment els cascs de fibra de vidre amb resines de polièster- que genera la flota en desús i la possibilitat de reciclar-los en dos sentits: per una banda, la cogeneració energètica i, per una altra, la fabricació de mobiliari urbà, elements de formigó, etc. Dintre d’aquest context, actualment la Fundació Mar està treballant en la creació del primer Centre de Reciclatge d’Embarcacions d’Europa a Catalunya.

La Fundació Mar treballa per la millora ambiental i ecològica del sector nàutic des de l’any 2004 a partir d’accions i compromisos emmarcats dins de l’anomenat Projecte Blau: Mar & Sostenibilitat. Aquesta iniciativa, que es va iniciar l’any 2001, està impulsada per NEREO, el Saló Nàutic Internacional de Barcelona i la pròpia Fundació amb l’objectiu d’ajudar i conscienciar les empreses de la responsabilitat corporativa que tenen de cuidar, respectar i millorar el medi marí, a favor d’un futur més eficient.

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions