El Premi Llibreter distingeix els relats de Winesburg, Ohio, del nord-americà Anderson (i espais publicats)

En el seu desè aniversari, el Premi Llibreter ha recaigut en Winesburg, Ohio (Viena Edicions/ Acantilado, 2009), del nord-americà Sherwood Anderson (1876-1941), “un text literari d’escola d’un autor que es coneix poc a casa nostra i que compta amb una edició i una traducció molt acurades”, segons el jurat. Es tracta del títol més reconegut d’Anderson, un dels escriptors més destacats de la literatura moderna del seu país, segons els crítics. El text aborda, en forma de relats, la solitud i frustració dels habitants d’un un petit poble de l’Amèrica profunda de començament del s.XX units pel nexe del fracàs i els somnis irrealitzats. Entre la resta de finalistes hi ha dues escriptores catalanes de gran projecció com Sílvia Alcàntara amb Olor de Colònia (Ed. de 1984, 2009) i Judit Pujadó amb Les edats perdudes (Empúries, 2009), junt amb l’andalús Juan Bonilla i el llibre de relats Tanta gente sola (Seix Barral, 2009), i el desaparegut Wallace Stegner, exponent del realisme nord-americà, amb el seu En lloc segur (Libros del asteroide, 2008).

En la categoria d’Àlbum Il·lustrat el títol premiat ha estat Compte amb la granota (Editorial Juventut, 2008), amb text i il·lustracions de William Bee i traducció de Daniel Cortés, que explica la història d’una encantadora àvia que té una granota al jardí que la protegeix dels perills. L’aniversari del senyor Guillamó (Corimbo, 2008), d’Anaïs Vaugelade; Agnès Atzur (Thule Ediciones, 2009), de Pablo Albo i Pablo Auladell; L’enemic (Takatuka, 2008), de Davide Cali i Serge Bloch; i El aprendizaje amoroso (Fondo de Cultura Eco., Mèxic, 2008), de Laëtitia Bourget i Emmanuelle Houdart, són la resta de finalistes.

Per descarregar la nota de premsa, aquí; dossier de premsa (títols finalistes), aquí.
Per descarregar fotos de la roda de premsa, aquí; de l’entrega, aquí.

Espais publicats: Elperiódico.comElperiódico.catLavanguardia.esAvui.cat, Elpunt.cat, 3cat24.cat, Yahoo.es, ACN (Agència Catalana de Notícies), Diaridegirona.catVilaweb.catLamalla.catEldebat.catBlog Illadelsllibres (Jordi Milián), Blog Carles Ribera, Blog papel en blancoEl PaísAvuiEl PeriódicoLa VanguardiaEl Mundo, El Punt; també se’n van fer ressò Ràdio 4, Onda Rambla i Europa Press, presents a la roda de premsa.

Informatiu migdia, Catalunya Ràdio, min 38’ 08” (05/11).

14/15, Informatiu de les 14 h a Rac1 min. 13′  (05/11).

Entrevista Imma Bellafont, presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, blog Illadelsllibres, de Jordi Milián (03/11)

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions