La Fundació Mar presenta aplicacions industrials per reciclar les embarcacions (i espais publicats)

La Fundació Mar, amb el suport econòmic de Caixa Terrassa a través de la seva Obra Social i Cultural i en el marc del “Programa de Millora Ambiental”, ha presentat les primeres aplicacions industrials del reciclatge dels residus nàutics que genera la flota catalana en desús. A l’actualitat, aquesta està formada per unes 65.000 embarcacions de les quals anualment l’1,5% deixen d’utilitzar-se i són susceptibles de reciclar-se, el que representa unes 970 unitats i un volum de fibra de vidre d’entre 700 i 900 tones. Diversos estudis demostren que aquest volum de residus, procedent principalment dels cascs de fibra de vidre amb resines de polièster, es pot valoritzar en dos sentits: per una banda, com a combustible energètic per al funcionament dels forns de clinker (fàbriques de ciment) i, per una altra, en la fabricació de mobiliari urbà, elements de formigó per a l’obra pública i carreteres, biòtops submarins, etc. En aquest sentit, la Fundació Mar està col.laborant amb l’empresa Àrids Bofill, de Regencós (Girona), en la fabricació de paviments i peces de formigó amb fibra de vidre triturada; en proves de combustió amb la fàbrica de ciment Uniland; i ara en la producció de taulells de cuina, mobles industrials i mobiliari urbà amb dues firmes més.

Per descarregar la nota de premsa, aquí; fotografies d’embarcacions en desús i proves reciclatge, aquí; fotos roda de premsa, aquí.

Espais publicats / emesos: Elpunt.catEcodiari.cat, Elperiodiconautico.com, Navegar.es (prèvia), Navegar.esndp Saló Nàutic de Barcelona, Diariodelpuerto.com, Ecoticias.comNautimon.com Revistayate.comLarevistanautica.com, Helpingnature.net, Elvigía.com, Vip-TodayEl Punt (11/11), Diari de Girona (14/11), El Mundo (13/11), Ràdio 4, Europa Press.

Altres espais publicats: La Vanguardia (6/11), El País (Projecte Silmar) (6/11)

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions