Els efectes mediàtics de l’últim Premi Llibreter

El desè aniversari del Premi Llibreter, que organitza el Gremi de Llibreters de Catalunya i que aquest 2009 ha recaigut en Winesburg, Ohio, de Sherwood Anderson, en Narrativa, ha servit per demostrar una vegada més la dimensió i importància d’un guardó que té el favor tant del públic, autors i editors com de la majoria de crítics i mitjans de comunicació. Els primers perquè saben de la independència del guardó i de la del seu jurat format per llibreters; els segons perquè són conscients de l’impuls en les vendes i en el prestigi que representa; i els últims perquè consideren que justament aquests dos motius el fan noticiable i d’interès per als lectors. Aquest any, a més, el premi va haver de ‘competir’ amb el Néstor Luján de novel·la històrica, que Columna Edicions va donar a conèixer als mitjans de comunicació el mateix dia que el Llibreter la qual cosa deixava a l’aire la repercussió que això tindria a nivell de difusió. Al final, el resultat va ser força salomònic i la majoria van optar per parlar tant de l’un com de l’altre.

Però actualment per valorar la repercussió d’un esdeveniment com un premi literari no només cal mirar el espais publicats als mitjans convencionals també cal tenir en compte tot el que trobem a la xarxa ja sigui en diaris digitals, agències de notícies, blogs o bé xarxes socials com Twitter o Facebook que contribueixen a estendre els efectes de la informació i a acostar-la més a l’usuari. La xarxa també ens permet descarregar-nos arxius d’àudio d’emissores com Catalunya Ràdio i Rac 1 o bé insertar arxius de vídeo al nostre web o blog de televisions com TV3. Respecte el premi, s’ha d’assenyalar el caràcter festiu que ha adquirit la cerimònica de lliurament, convertida en punt de trobada del sector en un acte de reivindicació de la figura del llibreter com el millor prescriptor de les nostres lectures i com a professional dels llibres.

Podeu veure part dels espais publicats del Premi Llibreter 2009 a aquest post.

Guanyadors i portaveus del jurat del Premi Llibreter 2009, amb una àmplia repercussió als mitjans convencionals però també a la xarxa.

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions