ADIN preveu que la venda d’embarcacions s’estabilitzarà després de la forta davallada de 2009

Barcelona, 1 de març de 2010.- Encara que a 2009 les matriculacions d’embarcacions a Catalunya, amb un total de 1.351, van caure un 32% respecte l’any anterior (prop d’un 30% en unitats de motor i un 51% en les de vela), segons dades de la Direcció General de la Marina Mercant, Miquel Guarner, secretari general d’ADIN (Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics), creu que el 2010 “el mercat tendirà a estabilitzar-se ja que els indicadors econòmics pronostiquen que Catalunya i Espanya haurien de començar a sortir de la crisi durant l’any”. Guarner espera que la recuperació de l’economia pugui repercutir al mercat nàutic en general i al d’embarcacions en particular després de dos anys consecutius de descens en les vendes (al 2008 les matriculacions van baixar un 15%). Pel que fa a l’Estat espanyol, el retrocés ha estat gairebé del 35% i de les 10.304 s’ha passat a les 6.700 unitats matriculades. La reducció ha estat de gairebé fins a la meitat respecte al 2007 quan es van registrar 13.000 matriculacions. (…)

Per descarregar nota de premsa, aquí; fer descarregar fotos de recurs, aquí.

Per descarregar dades matriculacions Catalunya (x demarcacions) i Espanya 2009, aquí.

Evolució matriculacions Catalunya x demarcacions 07-09, aquí.

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions