El Premi Llibreter incorpora una categoria dedicada a la literatura catalana actual

Barcelona, 22 de març de 2010.- El Premi Llibreter ha decidit apostar per la literatura catalana. Després d’una dècada d’existència, el guardó que atorga el Gremi de Llibreters de Catalunya busca una major consolidació amb un canvi de format que inclou una categoria dedicada a originals escrits en català, ja sigui narrativa, assaig o poesia, i de publicació recent. “Volem donar la importància que es mereix a una literatura que, escrita en la llengua que ens és pròpia, es troba entre les millors del món i que això sigui vist amb normalitat, com passa a altres països del món”, explica Antoni Daura, president del Gremi des del febrer. El Premi també distingirà una obra de qualsevol gènere escrita originalment en castellà o bé traduïda a aquest idioma i/o al català en la categoria Altres Literatures i manté la de l’Àlbum Il·lustrat. Malgrat tot, el guardó vol conservar l’esperit inicial de descobrir llibres que no han rebut l’atenció merescuda “perquè puguin arribar a nous lectors”. (…)

Per descarregar nota de premsa, aquí; fotografies, aquí.

Imatge de l'acte de lliurament del Premi Llibreter de l'any passat.

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions