Presentat un sistema de propulsió ecològic per a embarcacions amb el suport del Fòrum Marítim Català

Barcelona, 1 d’abril de 2010.- El Fòrum Marítim Català (FMC) ha organitzat recentment al Consorci El Far de Barcelona la presentació d’un nou sistema de propulsió ecològic per a embarcacions ideat pel professor de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Jordi Llorca. La iniciativa, impulsada des de l’Institut de Tècniques Energètiques de la UPC i amb el suport d’ACC1Ó, consisteix en un reformador capaç de produir hidrogen pur que alimenta una pila de combustible que, a la vegada, s’encarrega de fer funcionar el motor elèctric de la unitat. “Les piles de combustible són totalmente respectuoses amb el medi ambient  perquè no contaminen, no vibren i són silencioses”,  assegura Llorca.(…)

Per descarregar nota de premsa, aquí; foto, aquí.

La imatge mostra el reformador que dóna hidrogen a la pila de combustible del motor elèctric.

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions