Satisfacció del Gremi de Llibreters pel nombrós públic i les vendes de Sant Jordi

Multitud de persones surten al carrer per comprar llibres en un dia en què la pluja ha condicionat la festa a algunes localitats gironines.
A les 400 parades que han instal·lat a Catalunya les llibreries agremiades han proliferat les novetats que s’han venut de manera molt repartida.
Barcelona, 23 abril de 2010.- El Gremi de Llibreters de Catalunya es mostra satisfet pel nombrós públic que ha sortit al carrer per comprar llibres per regalar i participar d’una diada de Sant Jordi en què la pluja ha aparegut a algunes localitats catalanes per bé que no ha impedit que transcorregués amb normalitat excepte en alguns punts de Gironina. “Estem satisfets de com ha anat la jornada, molt arrelada entre nosaltres, i, tot i que hi ha hagut punts al territori on ha plogut, la participació i vendes han estat similars a l’any passat”, afirma Antoni Daura, president del Gremi, que assenyala que la festa ha seguit el guió establert malgrat el temps irregular. “Sant Jordi té tanta força que gairebé podem dir que sempre té l’èxit assegurat”, afegeix.

A diferència de l’any anterior, quan molts lectors es van decantar cap als llibres de Stieg Larsson, les vendes de la jornada han quedat molt més repartides entre les nombroses novetats que els lectors han trobat a les més de 400 parades que les llibreries agremiades han instal·lat a tot Catalunya. “La venda de les novetats ha quedat molt més equilibrada que l’any passat en què els llibres de Larsson van destacar força respecte la resta”, explica Daura. “Hi ha també lectors que venen a buscar-nos títols de fons, que no són nous”, afegeix. “Els llibres més venuts han estat un any més els de narrativa, siguin de ficció o no, que segueixen copsant l’interès majoritari de la gent juntament amb els títols mediàtics i també els de literatura infantil i juvenils”, ha acabat.

A falta d’un balanç final, el Gremi de Llibreters estima la facturació d’aquest Sant Jordi 2010 en uns 20 milions d’euros, un 7,6% del total anual del sector, una xifra que indica “que el llibre segueix tenint el seu públic i la festa de Sant Jordi segueix estant completament vigent i amb una gran implantació”. Igual que a Barcelona, a Girona, Tarragona i Lleida, la diada ha tingut també un alt nivell de participació tot i que en algunes poblaciones gironines és on la pluja ha tingut més efecte i ha fet que la venda s’hagi hagut traslladat més, en determinats moments, de les parades a les llibreries. Entre els llibres més venuts a Girona hi ha Girona i jo (Editorial CCG), a Lleida Lo diccionari lleidatà-català (Editorial AZ) i a Tarragona Els capitells del claustre (Editorial Arola).

A continuació, us llistem per ordre els llibres més venuts aquest Sant Jordi segons una mostra representativa feta a partir de les dades aportades per llibreries agremiades i fins a les 16.30 h:

Ficció català
1. Se sabrà tot, Xavier Bosch, Proa
2. Maletes perdudes, Jordi Puntí, Empúries
3. Boulevard dels francesos, Ferran Torrent, Columna
4. Tot el que podríem haver estat tu i jo si no fóssim tu i jo, Albert Espinosa, Rosa dels Vents
5. No hi ha terceres persones, Empar Moliner, Quaderns Crema

No ficció català
1. El viatge al poder de la ment, Eduard Punset, Destino
2. La màscara del rei Artur, Pilar Rahola, La Magrana
3. El viatge d’anada i tornada, Gerard Piqué, Ed. 62
4. Córrer per ser feliç, Arcadi Alibés, Ara Llibres
5. Doncs jo no ho veig així, Xavier Sala Martín, Plaza&Janés

Ficció castellà
1. El asedio, Arturo Pérez Reverte, Alfaguara
2. Venganza en Sevilla, Matilde Asensi, Planeta
3. Dime quién soy, Julia Navarro, Plaza & Janés
4. El tiempo entre costuras, María Dueñas, Temas de hoy
5. Todo lo que podríamos haber sido si.., Albert Espinosa, Grijalbo.

No ficció castellà
1. El viaje al poder de la mente, Eduard Punset, Destino
2. De qué hablo cuando hablo de correr, Haruki Murakami, Tusquets
3. Superar la adversidad. El poder de la resiliencia, Luis Rojas Marcos, Ed. Espasa Calpe

Mediàtics
1. El Crackòvia de les 6 copes, diversos autors, Columna
2. Sigo diciendo, Andreu Buenafuente, Planeta
3. Paraula de Pep, de diversos autors, Ara Llibres

Juvenil
1. Col·lecció Jeronimo Stilton
2. Cazadores de sombras, Cassandra Clare, Destino
3. La XXL, Eduard Márquez i Artur Laperla, Cruïlla
4. El diari del Greg, Jeeff Kinney, Estrella Polar

Per descarregar la nota de premsa, aquí; per descarregar les fotografies de la diada, aquí.

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions