La Llibreria Jaimes de Barcelona celebra per Sant Jordi el seu 70è aniversari com a referent en la difusió de la literatura francesa

L’establiment commemora els seus 70 anys just el dia de Sant Jordi, data en què va ser fundada per Jaume Arnau, avi de Montserrat Porta, la seva directora actual, al 1941, en plena postguerra.

S’ha convertit a l’actualitat en la llibreria francesa de Barcelona per definició i el lloc on es poden trobar les últimes novetats en literatura, assaig i catàlegs d’exposicions de rellevància.

Barcelona, 15 d’abril de 2011.- El proper 23 d’abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi i el Dia Internacional del Llibre, la Llibreria Jaimes celebra el 70è aniversari de la seva fundació. L’establiment s’ha convertit a l’actualitat en la llibreria francesa de Barcelona per definició i el lloc on es poden trobar les últimes novetats en literatura, assaig i catàlegs d’exposicions de rellevància del país veí, entre d’altres. Tot i així, també ofereix obres en català i castellà i una selecció en llibres italians, portuguesos i anglesos.

Per altra part, en aquest any de celebració, la Llibreria Jaimes ha estat testimoni de l’impacte de l’opuscle “Indignez-vous!” del francès Stéphane Hessel en la societat catalana, en un moment en que Montserrat Porta i Arnau, la seva directora, acaba de reprendre, potenciar i consolidar la difusió del llibre francès a l’establiment i, per extensió, a la ciutat. La Llibreria Jaimes ha venut més de 1.300 exemplars de “Indignez-vous!” en tant sols dos mesos des de la seva presentació al mercat a mitjans de gener. I l’èxit va en augment.

La Llibreria Jaimes fou creada el 23 d’abril de l’any 1941 per Jaume Arnau Pericàs, avi de l’actual directora. De professió impressor, malgrat ser en plena postguerra, va obrir la llibreria al número 337 de la Diagonal, entre Bailèn i Girona, a prop del Lycée Français de Barcelone, en aquella època situat al carrer Provença cantonada amb Bailén. El contacte constant amb els directors, professors i alumnes, va dur a la llibreria a iniciar la importació i venda de llibres escolars i de lectura francesos per l’escola. El 1951 la família amplià el negoci, obrint una nova llibreria al Passeig del Gràcia, que també era sala d’exposicions. La llibreria continuà creixent fins que el 1994 la galeria d’art va desaparèixer per tal de cedir més espai i rellevància als llibres.

Per a més informació contactar amb:
Virginia Giraut Poitevin
[email protected]
Llibreria Jaimes
Tel.: 93 215 36 13
Pg. de Gràcia, 64 (entre Aragó i València)

La Llibreria Jaimes fa 70 anys per Sant Jordi com a referent en la difusió de la literatura francesa La Llibreria Jaimes fa 70 anys per Sant Jordi com a referent en la difusió de la literatura francesa

Fotos actuals i històriques de la llibreriaxxx

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions