Engega el Festival del Mar de Port Ginesta per refermar la Fira Nàutica d’Ocasió i del Xàrter com a gran esdeveniment nàutic

La fira, inaugurada aquest matí, té un ampli programa d’activitats lúdiques i inclou parades d’artesania i productes agroalimentaris.

La fira, que es farà des d’avui i fins diumenge, espera rebre uns 7.000 visitants i consolidar-se com un esdeveniment nàutic de referència a Catalunya.

El públic podrà trobar grans oportunitats de compra entre la seixantena d’expositors i el centenar d’embarcacions que s’hi exhibiran.

El festival, conscient de la importància de la seguretat marítima, ha volgut incorporar en el programa activitats específiques sobre aquest camp.

Port Ginesta, 18 de maig de 2012.- El Festival del Mar s’ha inaugurat avui a Port Ginesta amb l’objectiu de refermar la Fira Nàutica d’Ocasió i del Xàrter com un esdeveniment nàutic de referència a Catalunya. Sota el paraigua del festival, l’esdeveniment, que arriba a la seva quarta edició, tornarà a reunir les millors ofertes del mercat en embarcacions noves i d’ocasió i productes nàutics i un programa amb moltes activitats per disfrutar del mar. La fira es durà a terme a l’Esplanada d’ampliació de Port Ginesta fins el diumenge 20 de maig, comptarà amb una seixantena d’expositors i espera igualar els 7.000 visitants de l’edició passada. “La de Port Ginesta és una fira que té el favor del públic i que ha trobat un model d’èxit gràcies a la participació de les empreses nàutiques però també a la col·laboració amb les institucions locals”, valora Carlos Rico, president de l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), que organitza el festival. A la inauguració, duta a terme aquest matí, hi han assistit Rosa Busquets, subdirectora general de Ports i Aeroports de la Generalitat de Catalunya, Carlos Rico, president d’ADIN, Miquel Forns, alcalde de Sitges, Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels, Eladi Balletbó, conseller delegat de Port Ginesta, i Miquel Guarner, director del Festival del Mar.

El públic podrà trobar grans oportunitats de compra entre el centenar d’embarcacions que s’exhibiran a la fira, sobretot de petita i mitjana eslora, a banda d’accessoris i serveis nàutics. Però més enllà de l’aspecte comercial, el festival, sabedor de l’interès del visitant en fer activitats i disfrutar del mar, ha confeccionat un programa molt ampli i divers on hi ha tallers i xerrades sobre seguretat marítima i nusos; l’ús de les xarxes socials a la nàutica; sortides amb veler; materials de pesca; etc. Les propostes inclouen una xerrada del patró major de la Confraria de Pescadors de Sitges, Enric del Campo, sobre la tradició marinera local on també mostrarà com fer nusos i la tècnica de reparar les xarxes des de la barca “Vinyet”; i un espectacle infantil amb música en directe amb la participació de bèsties mitològiques com dimonis i formigues. La tradició castellera també té lloc en el programa amb una exhibició el diumenge al matí que organitza l’Agrupació de Cultura Popular i l’Ajuntament de Castelldefels. També es disputarà la Regata Festival del Mar-ADIN i es duran a terme exàmens per obtenir l’autorització
federativa “titulín”. En l’exposició, també hi haurà parades de venda de productes agroalimentaris i d’altres elements d’artesania.

La importància de la seguretat marítima
El festival, conscient de la importància de la seguretat marítima a l’hora de sortir a navegar, ha volgut incorporar en el programa activitats específiques sobre aquest camp. En aquest sentit, el dissabte al matí es realitzarà una presentació de materials de salvament al mar on s’explica com efectuar una evacuació, com muntar una embarcació salvavides i l’ús de radiobalises, armilles salvavides i pirotècnia; tot seguit es farà un rescat d’un nàufrag des d’una pneumàtica i finalment s’acabarà amb el simulacre de rescat mitjançant un helicòpter de Salvament Marítim. Després de Port Ginesta, el festival es traslladarà a Cambrils (25-27 maig), on finalitzarà la seva singladura.
L’esdeveniment preveu registrar l’afluència d’unes 20.000 persones entre les tres seus i reunir un centenar llarg d’expositors en total.

El Festival del Mar de Port Ginesta compta amb la col·laboració i suport de Marina Port Ginesta, l’Ajuntament de Sitges, l’Ajuntament de Castelldefels, la Diputació de Barcelona i del Club Marítim Port Ginesta així com també de la Federació Catalana de Motonàutica i Salvamento Marítimo .

Més informació:
Al web del Festival del Mar: http://www.festivaldelmar.net.

Preguem confirmeu la vostra assistència a:
Tel: 93 886 22 48 – 685 506 531 – info@monmar.net (Monmar Comunicació)

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions