ADIN espera que el creixement de les matriculacions d’embarcacions marqui l’inici de la recuperació del mercat

El primer trimestre, a Catalunya s’han matriculat un 4% més d’embarcacions que el mateix període de l’any passat; a l’Estat han seguit baixant (-14%).

Les dades indiquen un creixement sobretot en les unitats de 8-12 m (41%), un fet que ha compensat la lleugera baixada en el segment de fins a 8 m (-3%).

Destaca l’alça d’un 43% de les unitats de llista 6a, dedicades al lloguer, que en aquest cas també s’ha donat a l’Estat (34%).

Barcelona, 4 de juny de 2012.- Tot i la prudència amb què ADIN (Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics) creu que s’ha de prendre l’augment d’un 4% en les matriculacions d’embarcacions del primer trimestre de l’any a Catalunya respecte al mateix període de l’exercici anterior, l’associació espera que la dada serveixi per revertir la tendència negativa dels últims anys i marqui l’inici de la recuperació del mercat. “Esperem que el segon i tercer trimestres de l’any, els més significatius quant a xifres de matriculacions, es pugui confirmar la tendència positiva i comencem a recuperar part del mercat perdut els últims anys”, valora Carlos Rico, el seu president que està convençut que “la celebració del Festival del Mar a Catalunya i d’altres fires nàutiques ha contribuït a dinamitzar el mercat”. Contràriament a Catalunya, a l’Estat segueix el retrocés de les matriculacions que han baixat un 14% entre gener i març. En valors absoluts, a Catalunya s’han matriculat 189 embarcacions (181 al 2011) i a l’Estat 888 (1032 al 2011).

L’anàlisi de les dades segons l’eslora de les embarcacions indica un creixement sobretot en les unitats de 8 a 12 metres, que ha estat del 41%, un fet que ha compensat la lleugera baixada en el segment de fins a 8 m (-3%), que representen la gran majoria de les vendes del mercat (83%); en aquest cas, de 160 han passat a 156. Per demarcacions, la de Barcelona és l’única on hi ha hagut increment de les matriculacions (37%) mentre que tant a Girona com a Tarragona aquestes han seguit baixant, amb un -15% i -13% de retrocés respectivament.

Creixement de les embarcacions de lloguer
A l’hora d’analitzar les matriculacions segons el seu ús, destaca l’alça d’un 43% de les unitats de llista 6a, dedicades al lloguer, que en aquest cas també s’ha donat a l’Estat (34%). A més, també es veu com augmenta la proporció d’aquest tipus d’embarcació respecte al total de matriculacions que passa d’un 8% a un 11%.

Per a més informació:
[email protected] – Tel: 93 886 22 48 / 685 506 531
c/Canigó, 2 entresòl 1a 08500 Vic

ndp-ADIN espera creixement matriculacions embarcacions marqui inici recuperació_OK ndp-ADIN espera creixement matriculacions embarcacions marqui inici recuperació_OK

Informe matriculaciones 1T 2012 Informe matriculaciones 1T 2012

Fotos recurs
CRÈDIT FOTOS: ALBERT BAGUÉ I JUDIT COSTA. CRÈDIT FOTOS: ALBERT BAGUÉ I JUDIT COSTA. P5242722 P5172554

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions