La Llibreria L’Altell, de Banyoles, i l’escriptor Josep M. Fonalleras, guardonats amb el I Memorial Pere Rodeja

El jurat del premi escull la llibreria banyolina, que dirigeix Irene Tortós-Sala, i l’escriptor Josep M. Fonalleras, com a mereixedors de la primera edició del premi.

Per Tortós-Sala, el guardó servirà per reivindicar la feina del llibreter respecte la promoció de la lectura i la literatura que “moltes vegades no té ressò”

Fonalleras ha expressat la seva satisfacció “perquè es tracta d’un recordatori de la figurade Rodeja que em va ensenyar a estimar un univers tan atractiu com les llibreries”.

Girona, 29 de juny de 2012.- El I Memorial Pere Rodeja, instituït pel Gremi de Llibreters de Catalunya a proposta del Gremi de Llibreters de la demarcació de Girona, ja té guanyadors. Es tracta de la Llibreria L’Altell, de Banyoles, i de l’escriptor gironí Josep M. Fonalleras, a qui el jurat ha considerat mereixedors del guardó per la seva tasca de difusió cultural i vinculació al sector. El premi s’ha lliurat aquest vespre al CaixaForum de Girona en un acte que ha comptat amb la presència dels dos premiats així com de representats del sector de la cultura i de la política i familiars de l’insigne llibreter al qual està dedicat el guardó. L’acte ha comptat amb la participació de Carles Puigdemont, alcalde de Girona, Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters de Catalunya, M. Carme Ferrer, presidenta del Gremi de Llibreters de la demarcació de Girona, i de l’escriptor i activista cultural David Pagès i Cassú.

Per Tortós-Sala, propietària de la llibreria L’Altell, aquest premi servirà per reivindicar la feina del llibreter respecte la promoció de la lectura i la literatura. “Sovint els llibreters organitzem activitats culturals que ens suposen dedicar-hi una energia extra. Hi posem il·lusió, esforç i hores en fer-les i moltes vegades no tenen ressò”. “Un premi com aquest és una alenada d’aire fresc; te n’adones que et segueixen i valoren el teu esforç”. Fonalleras també ha expressat la seva satisfacció per la distinció “perquè es tracta d’un recordatori de la figura de Pere Rodeja que em va ensenyar a estimar un univers tan atractiu, tan suggestiu, tan oceànic com el de les llibreries”. “Les llibreries són un imant. Per anar-hi a fullejar, per perdre-t’hi, per trobar el desconegut o confirmar el que intuïes. I els llibreters, els que conec, operen en aquest espai com uns jardiners. Cuiden del seu jardí, de l’hort, per tal que hi hagi fruit”. Fonalleras destaca també el fet que les llibreries ocupen “un espai que no
és el d’una botiga convencional sinó el d’un referent social i cultural”.

El premi, que vol “estimular els llibreters en la seva dedicació d’activistes culturals i difusors de la llengua i la literatura catalanes; l’arrelament en el territori i la influència en els hàbits lectors”, té dotació econòmica en el cas de la llibreria i en el de l’escriptor o periodista consisteix en una peça d’art que aquesta vegada serà una pintura de l’artista gironí Isaac d’Aiguaviva. S’atorga anualment cada dia de Sant Pere amb un jurat integrat per diferents persones vinculades al món del llibre. Per a la primera edició, aquest ha estat format pels llibreters Pere Fàbregues, Guillem Terribas i Martí Monclús; l’editor Oriol Ponsatí; l’escriptor Vicenç Pagès; la periodista Eva Piquer i la bibliotecària
Marta Morera. El llibreter Pere Rodeja i Ponsatí, que dóna nom al premi, està considerat mestre en l’ofici de la llibreria i va regentar durant anys la Llibreria Geli de Girona. L’acte també ha servit per retre un petit homenatge a Rosa Junquera, de la llibreria Les Voltes, que es jubila.

Més informació a:
Tel. 93 886 22 48 – 685 506 531 / [email protected] (Monmar Comunicació)

ndp- Llibreia L\'Altell i l\'escriptor Josep M. Fonalleras, guardonats amb Memorial Pere Rodeja ndp- Llibreia L\'Altell i l\'escriptor Josep M. Fonalleras, guardonats amb Memorial Pere Rodeja

xxx

TOTES LES FOTOS DE L’ÀLBUM I DE L’ACTE DE LLIURAMENT

Respostes

  1. Clipping – Premis I Memorial Pere Rodeja | MONMAR comunicació

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions