L’Escola de Llibreria supera les expectatives inicials i començarà amb una trentena d’alumnes inscrits

El Gremi de Llibreters i la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB, impulsors de la formació, es declaren gratament sorpresos per la bona acollida de la iniciativa.

Els estudis han despertat l’interès de prop d’una quarantena de persones “provinents del món de l’edició, la cultura, la biblioteconomia i fins i tot del periodisme”.

Vista l’acceptació inicial, els organitzadors es plantegen de cara al futur ampliar la titulació però a través de la xarxa i “amb una línia no presencial”.

Barcelona, 18 de juliol de 2012.- La nova Escola de Llibreria començarà el seu primer curs amb bon peu. El postgrau de Llibreria, primera titulació reglada de l’Estat sobre el sector de les llibreries que s’hi impartirà, tindrà una trentena d’alumnes matriculats, alguns més dels previstos inicialment. “Estem molt satisfets d’aquesta acollida tan favorable que supera les expectatives inicials”, declara Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters de Catalunya, que impulsa la iniciativa juntament amb la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona (UB), on s’impartiran les classes. Els estudis tenen l’objectiu de formar professionals del món de la llibreria que es puguin incorporar a treballar al sector de manera immediata. Des de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació, també valoren positivament la nova titulació “perquè servirà per donar una formació de qualitat i adequada i en previsió dels canvis que pugui haver-hi al sector en el futur”, com explica Lluís Agustí, director dels estudis.

Els estudis han despertat l’interès de prop d’una quarantena de persones “provinents del món de l’edició, la cultura, la biblioteconomia i fins i tot del periodisme -declara Agustí-”, que tenen la intenció d’incorporar-se al sector de les llibreries professionalment o bé d’obrir-ne una de pròpia. D’aquests, se n’ha fet una selecció partint del seu currículum i objectius i d’una entrevista personal fins a quedar-se amb les 30 persones admeses que cursaran assignatures sobre “coneixements relacionats amb el negoci de la llibreria, el marc legal, administratiu i comptable, els aspectes tecnològics de la producció, la distribució i el circuit del llibre, el sector econòmic i les estratègies empresarials i de màrqueting, la gestió de la llibreria quant al fons, la presentació i l’atenció al client, així com tots els recursos d’informació i localització bibliogràfica”. Per la seva banda, Daura destaca que la titulació és una fita “llargament desitjada pel sector, especialment pel seu caràcter estable i amb voluntat de continuïtat i rigor acadèmic” i que ha de contribuir a “garantir el futur de l’activitat de les empreses i a millorar el servei d’atenció al client i la seva gestió”. De cara al futur i vista l’acceptació inicial, apunta que es plantegen ampliar la titulació a través de la xarxa i “amb una línia no presencial”. La lliçó inaugural del primer curs es realitzarà el 12 de setembre en el marc de la Setmana del Llibre en Català i anirà a càrrec de l’escriptor i biòleg valencià Martí Domínguez.

La titulació també compta amb professionals destacats del món del llibre, les llibreries i de la biblioteconomia entre els docents, com Jordi Llobet, responsable de treball bibliogràfic del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat; Xavier Mallafré, director general de Grup 62 i president del Gremi d’Editors de Catalunya; Joan Sabaté, director general de FUNDACC; Xavier Sistach, director de compres de les llibreries d’El Corte Inglés a Catalunya; Oriol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes; els llibreters Rosa Viñallonga (La Gralla), Jeroni Boixareu (Llibreria Hispano Americana) i Natàlia Zarco (Galatea Llibres); i el mateix Antoni Daura. Els alumnes titulats que superin el curs obtindran un diploma de postgrau de Llibreria i els no titulats un certificat d’extensió universitària.

La signatura del conveni de col·laboració que ha permès posar en marxa l’Escola de Llibreria i el diploma de postgrau va tenir lloc el dilluns 16 de juliol a Barcelona amb la presència de Dídac Ramírez, rector de la UB; Ernest Abadal, degà de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació; Amadeu Pons, coordinador del curs; Lluís Agustí i Antoni Daura. La titulació, fruit de la relació empresa-universitat, compta amb el suport del Programa Llibreria Activa de l’Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya.

Més informació:
[email protected], tel. 93 886 22 48, 685 506 531

ndp-Escola de Llibreria supera expectatives i començarà amb una trentena alumnes ndp-Escola de Llibreria supera expectatives i començarà amb una trentena alumnes

Foto signatura del conveni de la creació de l’Escola de Llibreria.

Acte de signatura del conveni de creació de l'Escola de Llibreria. Logo Escola de Llibreria


Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions