Acte transfronterer “Esborrem la Frontera” a La Jonquera

L’ANC (Assemblea Nacional Catalana) de la Catalunya Nord i l’ANC de l’Alt Empordà convoquen per al proper diumenge 19 d’agost un acte conjunt transfronterer a La Jonquera.

Sota el lema “Esborrem la Frontera”, l’acte reivindica la unitat territorial, política cultural i lingüística d’ambdues bandes de la línea fronterera.

L’acte, emmarcat en el context de la “Marxa cap a la Independència” que s’està desenvolupant per tot el territori dels Països Catalans, comptarà amb la presència de nombrosos representants de la cultura, la literatura, la música i l’art d’ambdós territoris.

L’actriu Montserrat Carulla i l’actor Toni Albà seran presents a l’escenari juntament amb els músics Francesc Ribera (Titot), dels Brams, Pep Sala, de Sau, Santi Arisa, el cantautor Josep Tero, el màxim exponent de la rumba catalana d’arrel Peret Reyes i el cantant Santi Vendrell, entre d’altres.

Figueres, 13 d’agost de 2012.- El proper diumenge 19 d’agost l’ANC de l’Alt Empordà i l’ANC de la Catalunya Nord han convocat un acte transfonterer al municipi de La Jonquera que, emmarcat en el context dels diferents actes de la Marxa cap a la Independència que estan organitzant les assemblees territorials de l’ANC, reunirà sota el lema “Esborrem la Frontera” catalans d’ambdós vessants del Pirineu per fer palesa i reivindicar la unitat del territori en tots els àmbits. A La Jonquera, hi confluiran també varies caravanes de vehicles provinents del nord i del sud. Des del nord una sortirà de Puigcerdà fent ruta per Prada, una altra des de Salses a la Porta dels Països Catalans, i una de Ceret. Des del sud, a Figueres es concentraran per anar cap a La Jonquera totes les caravanes provinents del sud: la Selva, el Pla de l’Estany, la Garrotxa i el Baix Empordà. Una caravana de motoristes, que s’afegirà al vehicles, també farà el recorregut des de Puigcerdà fins a La Jonquera, amb recorregut per Perpinyà i amb el punt de concentració a la Guingueta d’Ix.

A partir de les 13 hores l’organització habilitarà una àrea de pícnic per als assistents que vulguin dinar allà, així com servei de bar i una àrea d’aparcament amb capacitat per a 2.000 vehicles.

Des de les 16 hores l’Associació Cor de Carxofa farà una sessió de cançó improvisada. L’acte s’iniciarà amb una marxa per La Jonquera a les 17 hores, cercavila i tambors i culminarà en un acte central que començarà a les 18 h amb diversos parlaments i actuacions musicals.

A l’acte intervindran Carme Forcadell (presidenta de l’ANC), Hervé Pi (president de Catalunya Nord per la Independència) i Dani Abad (Alt Empordà per la Independència).

Entre els representants de la cultura destaca la presència dels escriptors Joan Lluís Lluís, Maria Mercè Roca i Joan-Daniel Bezsonoff, la periodista Laura Bertran, el periodista i escriptor Aleix Renyé, el poeta també escriptor i periodista, Josep Miquel Servià, els historiadors Blanca Serra i Jordi Bilbeny, i el professor universitari i pedagog Alà Baylac-Ferrer, i representats de la societat civil com Lluís Benejam, darrer president de IAEDEN-Salvem l’Empordà.

L’actriu Montserrat Carulla i l’actor Toni Albà també seran presents a l’escenari juntament amb els músics Francesc Ribera (Titot), dels Brams, Pep Sala, de Sau, Santi Arisa, el cantautor Josep Teru, el màxim exponent de la rumba catalana d’arrel Peret Reyes, el periodista i músic Carles Sarrat, el cantant Santi Vendrell i els músics Pere Figueres i Raph Dumas.

Els guanys de l’acte es destinaran íntegrament a la campanya Foc al Cor per pal·liar els efectes del recent incendi de l’Alt Empordà.

La informació actualitzada es pot trobar a:www.AltEmpordaxi.cat , www.CatalunyaNord.cat i www.marxa.assemblea.cat

Per a qualsevol demanda concreta d’informació, contacte o entrevistes amb els participants:
Germán de Soler – Coordinador de premsa

[email protected]
Mob.: (+34) 670 77 66 67

ndp_Acte transfronterer \ ndp_Acte transfronterer \"Esborrem la frontera\" a La Jonquera

Cartell Marxa cap a la independència:

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions