L’Escola de Llibreria referma l’objectiu de formar professionals adaptats als nous temps en la seva inauguració

Els seus responsables van subratllar la necessitat que els nous professionals sàpiguen adaptar-se als canvis tecnológics i nous formats de lectura sorgits els últims anys.

El conseller de Cultura va assenyalar que tot i que l’aparició de noves tecnologies no suposaria “canvis absoluts” pot significar una transformació “del paper del llibreter”.

La conferència del professor i escriptor, Martí Domínguez, sobre la il·lustració va posar de manifest l’impuls en la divulgació del coneixement que va suposar el moviment.

Barcelona, 13 de setembre de 2012.- L’Escola de Llibreria va posar-se ahir en marxa amb un acte d’inauguració al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya en què es va presentar el diploma de postgrau que s’hi impartirà i es va posar de manifest el seu caràcter pràctic i orientat a l’àmbit professional. Serà la primera escola d’aquestes característiques a Catalunya. Durant la inauguració, que va comptar amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i de l’escriptor i professor univesitari, Martí Domínguez, els seus responsables van subratllar la importància en el paper de difusió de la cultura i la lectura de les llibreries però també la necessitat que els nous professionals sàpiguen adaptar-se als canvis tecnològics i nous formats de lectura sorgits els últims anys.

En aquest sentit, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va assenyalar que tot i que l’aparició de noves tecnologies i formats en l’àmbit de la llibreria no suposaria “canvis absoluts” sí que pot significar una transformació “del paper del llibreter”. “El factor presencial i el digital es barrejaran”, va assenyalar, i això, segons Mascarell, exigirà noves capacitats als professionals. Mascarell també va elogir el Pla Llibreria Activa, impulsat des de la seva conselleria per modernitzar el sector, i va dir que les llibreries s’haurien de considerar “patrimoni nacional” donada la seva condició “d’espais bàsics de la cultura del país”. En una línia semblant, Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters de Catalunya, després de reivindicar la tasca duta a terme des del gremi per formar nous professionals des de finals dels 60, va afirmar que els nous formats i canvis tecnològics exigeixen a les llibreries “nous serveis professionals”.

Per la seva banda, Ernest Abadal, degà de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona, va destacar la vinculació de l’Escola de Llibreria amb el món laboral “un element molt important i en línia amb el que hem fet sempre a la facultat”, i en va subratllar la relació directa amb el professorat com un fet que facilitarà l’aprenentatge així com la seva vocació internacional. Abadal va animar als estudiants a seguir formant-se a la mateixa facultat un cop acabat el diploma a través de programes complementaris centrats en el món de la comunicació i l’edició. L’acte va incloure una conferència del professor de la Universitat de València, escriptor i biòleg, Martí Domínguez, sobre la il·lustració francesa del s. XVIII en què va posar de manifest l’impuls en la divulgació del coneixement que va suposar el moviment. Domínguez va fer un recorregut per les seves figures cabdals, com Bernard le Bovier de Fontenelle, el comte de Buffon,
Denis Diderot, Jean-Jacques Rousseau i Voltaire. A l’acte també va intervenir Lluís Agustí, director de l’escola, que va agrair el suport ecònomic de l’Institut Català de les Empreses Culturals.

Contingut transversal
L’escola començarà les classes el dilluns que ve amb 30 alumnes inscrits en un curs amb 200 hores lectives i 50 hores de pràctiques en llibreries i que s’impartirà de manera presencial a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB. Pel que fa al contingut, el diploma inclou matèries com el marc legal del llibre i el seu circuit, la gestió del fons i la seva presentació, l’atenció al client, les estratègies empresarials i de màrqueting i aspectes tecnològics de la producció i distribució. Té una duració d’un curs acadèmic i els docents seran professors de la UB i professionals de l’àmbit de la llibreria. L’Escola de Llibreria és una iniciativa impulsada conjuntament per la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB i el Gremi de Llibreters de Catalunya i que té el suport de la conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Més informació:
[email protected], tel. 93 886 22 48, 685 506 531

ndp-L\'Escola de Llibreria referma objetiu formar professionals adaptats nous temps ndp-L\'Escola de Llibreria referma objetiu formar professionals adaptats nous temps

Fotos de la inauguració (cliqueu a cada foto per veure el peu)
Ernest Abadal, degà de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació, Ferran Mascarell, conseller de Cultura, i Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters, durant la inauguració. El professor Martí Dominguez va pronunciar una conferència sobre la il·lustració durant la inauguració de l'Escola de Llibreria. El professor Martí Dominguez va pronunciar una conferència sobre la il·lustració durant la inauguració de l'Escola de Llibreria. Moment de la inauguració de l'escola que va comptar amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions