ADIN i diverses associacions nàutiques reclamen rebaixes en la fiscalitat i modernitzar el funcionament de l’administració

Traslladen al director general de la Marina Mercant les demandes de reducció de la pressió fiscal al sector i facilitar la presència de megaiots en aigües espanyoles per superar el moment actual.

Demanen una modernització del funcionament de l’administració que permeti accelerar tots els tràmits burocràtics.

Les entitats creuen convenient que s’apliqui als megaiots la normativa Large Yacht Code 2, la de major acceptació en l’àmbit internacional.

Barcelona, 27 de setembre de 2012.- L’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN) i diverses associacions del sector nàutic han decidit unir les seves veus i han instat al govern central a prendre mesures com rebaixes en la fiscalitat del sector i facilitar l’abanderament de megaiots “per ajudar al sector a superar el moment actual”, com manifesta Carlos Rico, president d’ADIN. En una reunió avui al Saló Nàutic de Barcelona, les entitats han entregat al màxim responsable de la Marina Mercant, Rafael Rodríguez Valero, una sèrie de reivindicacions que inclouen millorar el funcionament dels tràmits amb l’administració i la simplificació de les titulacions nàutiques.

Les associacions han insistit al director general de la Marina Mercant en la necessitat que el govern ajudi al sector a remuntar l’actual situació de crisi i el retrocés en la demanda rebaixant la pressió fiscal i concedint, per exemple, l’exempció de l’impost de matriculació de les embarcacions de lloguer i de les escoles. Segons Miquel Guarner, secretari general d’ADIN, els canvis passen per “una actualització de la normativa que regula el lloguer de les embarcacions amb base a Espanya”. Les entitats també coincideixen en la demanda que l’administració es modernitzi i faciliti que els tràmits burocràtics es puguin realitzar amb celeritat i eficiència. Per això, creuen necessari promoure “la informatització dels processos administratius”.

Una altra de les peticions del sector és que es regulin els requisits per a l’abanderament de iots de més de 24 metres als quals les associacions creuen que “és convenient que s’apliqui la normativa vigent i de major acceptació en l’àmbit internacional que avui en dia és la britància ‘Large Yacht Code 2′”, com ratifica Yamandú R. Caorsí, abogat especialista en nàutica d’esbarjo. També les titulacions nàutiques estan en el memoràndum de reivindicacions entregades al director general de la Marina Mercant, un àmbit que, encara que manté un nivell raonable d’activitat, “necessita una reforma perquè la demanda no retrocedeixi -explica Rico-, per exemple amb una reducció del nombre de títols i substituint continguts teòrics per pràctics sense encarir els cursos”. La llista de demandes presentades també inclou “l’enrolament de patrons professionals en embarcacions d’esbarjo per a despatxar per a diferents activitats” i “l’autorització del fondeig d’embarcacions d’esbarjo en zones en què fondegen embarcacions de bandera espanyola”.

La trobada amb el director general de la Marina Mercant ha tingut lloc a l’estand d’ADIN al Saló Nàutic de Barcelona i ha comptat amb la presència de Carlos Rico, president d’ADIN, Cristina Sastre, presidenta de la Federación Española de Alquiler Náutico, Javier Aragón, de la Real Liga Naval Española, Juan Carlos García de Polavieja, president de l’Asociación Española de Escuelas Náuticas, Miquel Mallafré, president de la Federació Catalana de Motonàutica, Amadeu Perxachs, president de l’Associació Catalana d’Escoles Nàutiques, Carles Bosch, secretari executiu de l’Asociación de Patrones de Yate, i Luis Fernández Cotero, degà del Col·legi Oficial d’Enginyers Navals (delegació de Catalunya). La majoria de les reivindicacions presentades formen part de les conclusions de les “Jornades per al desenvolupament i la seguritat de la navegació d’esbarjo i de la vida humana al mar”, recentement portades a terme a Madrid.

Per a més informació:

MONMAR COMUNICACIÓ, gabinet de premsa d’ADIN

[email protected] · Tel.: 93 886 22 48 · 685 506531

ndp_ADIN i diverses associacions nàutiques reclamen rebaixes fiscalitat i modernitzar administració ndp_ADIN i diverses associacions nàutiques reclamen rebaixes fiscalitat i modernitzar administració

Rafael Rodríguez, director general de la Marina Mercant, junt amb Juan Luis Pedrosa, director de Salvamento Marítimo, i Francisco Javier Valencia, Capitán Marítimo del Puerto de Barcelona, reunidos con representants de ADIN y de varias asociaciones náutic Rafael Rodríguez, director general de la Marina Mercant, junt amb Juan Luis Pedrosa, director de Salvamento Marítimo, i Francisco Javier Valencia, Capitán Marítimo del Puerto de Barcelona, reunidos con representants de ADIN y de varias asociaciones náutic Rafael Rodríguez, director general de la Marina Mercant. Rafael Rodríguez, director general de la Marina Mercant, junt amb Juan Luis Pedrosa, director de Salvamento Marítimo, i Francisco Javier Valencia, Capitán Marítimo del Puerto de Barcelona, reunidos con representants de ADIN y de diverses associacions nàut Rafael Rodríguez, director general de la Marina Mercant, junt amb Juan Luis Pedrosa, director de Salvamento Marítimo, i Francisco Javier Valencia, Capitán Marítimo del Puerto de Barcelona, reunidos con representants de ADIN y de diverses associacions nàut

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions