ADIN trasllada al Saló Nàutic de Barcelona les opinions d’una enquesta perquè “s’adapti a les necessitats del sector”

Li farà arribar un memoràndum de millores on es recullen les propostes realitzades per expositors de l’última edició de la fira, la primera amb tota l’exposició al Port Vell.

Entre les demandes, destaca la de demanar una rebaixa dels costos d’exposició per adaptar-los a les possibilitats econòmiques de les empreses i fer la fira més accessible a qualsevol expositor.

A nivell d’organització, les valoracions dels enquestats constaten que s’han de millorar aspectes com la senyalització, la sonorització i la incorporació d’espais de lleure a l’oferta.

Barcelona, 31 d’octubre de 2012.- L’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN) farà arribar un memoràndum de millores al Saló Nàutic de Barcelona on es recullen les propostes realitzades per expositors de l’última edició de la fira, la primera que s’ha realitzat amb el Port Vell com a única seu on s’ha concentrat tota l’exposició. Les opinions, extretes d’una enquesta realitzada per ADIN entre empreses expositores, constaten la insatisfacció d’algunes d’aquestes a l’hora de fer balanç de la seva participació al saló, sobretot a l’hora de valorar-ne la rendibilitat, els costos d’exposició i l’organització. De cara a l’any que ve, el 60% dels expositors declara que decidirà la seva presència a la fira en funció de la voluntat dels organitzadors d’introduir-hi millores. “Pensem que les propostes que aportarem al saló a partir d’aquesta enquesta ajudaran a millorar-ne alguns aspectes i a adaptar-lo a les necessitats del sector i dels nostres associats”, afirma Carlos Rico, president d’ADIN.

Entre les demandes que es faran arribar als responsables del saló, i que han estat consensuades en una assemblea extraordinària convocada al Museu Marítim de Barcelona, destaca, per la unanimitat que desperta, la de demanar una rebaixa dels costos d’exposició per tal d’adaptar-los a les possibilitats econòmiques de les empreses i de fer la fira més accessible a qualsevol expositor. Altres demandes són facilitar la participació de les nombroses petites empreses i l’organització de més activitats lúdiques i d’iniciació amb federacions nàutiques i altres empreses i entitats. A nivell d’organització, les valoracions dels enquestats constaten que s’han de millorar aspectes com la senyalització, la sonorització i la incorporació d’espais de lleure a l’oferta. A l’hora de jutjar-ne la rendibilitat, només un 21% valora positivament la seva participació al saló mentre que un 79% afirma que la inversió no li ha aportat els resultats esperats. L’enquesta consta de dues parts, la primera destinada a valorar la passada edició del saló i que han respost unes 90 empreses expositores, i la segona inclou les propostes de futur, contestada per 133 empreses de diferents camps de la nàutica més de la meitat de les quals estan associades a ADIN.

Per altra banda, ADIN segueix treballant en el nou calendari de les fires que formaran part del Festival del Mar la primavera de l’any que ve, dedicat a l’embarcació d’ocasió i per al qual voldria comptar amb el suport del Saló Nàutic de Barcelona.

Reunions de treball amb la DGMM i la direcció general de Pesca i Afers Marítims

L’activitat de l’associació ha estat intensa aquest mes en què Carlos Rico ha participat en una reunió de treball a la Direcció General de la Marina Mercant (DGMM), on va traslladar a representants d’aquesta institució i del Ministeri d’Indústria i de la Direcció General de Tributs, la necessitat de promoure la nàutica, reformar l’impost de matriculació i el de transmissions patrimonials, simplificar les titulacions nàutiques i modernitzar el funcionament de l’administració marítima espanyola. Per la seva banda, Miquel Guarner va participar en una reunió sectorial amb la directora general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat, Mercè Santmartí, on es va tractar de l’evolució del sector partint de les dades de l’infome sobre matriculacions gener-setembre fet per ADIN, i l’associació va sol·licitar a l’administració catalana que elabori una normativa pròpia que reguli la comercialització del lloguer d’embarcacions (xàrter nàutic) a Catalunya.

ndp-ADIN trasllada Saló Nàutic Barcelona opinions enquesta perquè “s\'adapti necessitats sector” ndp-ADIN trasllada Saló Nàutic Barcelona opinions enquesta perquè “s\'adapti necessitats sector”

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ, gabinet de premsa d’ADIN
[email protected] - Tel.: 93 886 22 48 – 685 506 531

FOTOS SALÓ NÀUTIC DE BARCELONA 2012 I ASSEMBLEA ADIN

Saló Nàutic de Barcelona 2012 Saló Nàutic de Barcelona 2012 Saló Nàutic de Barcelona 2012

Saló Nàutic de Barcelona 2012 Saló Nàutic de Barcelona 2012 Assemblea Extraordinària ADIN Assemblea Extraordinària ADIN Assemblea Extraordinària ADIN Assemblea Extraordinària ADINAssemblea Extraordinària ADIN

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions