El 2n Festival del Mar portarà les millors ofertes nàutiques del mercat a Badalona, Cambrils i Mataró

L’organització es marca com a objectiu “incentivar la venda d’embarcacions i dinamitzar les economies dels territoris on es durà a terme”.

El festival espera superar els 25.000 visitants i el centenar d’empreses expositores i embarcacions de la primera edició amb “incentius de compra i grans descomptes”.

Tornarà a tenir un nivell d’activitats similar a l’any anterior i que inclouen des de jornades sobre la cultura marina, demostracions sobre seguretat marítima, regates, etc, la majoria gratuïtes.

Barcelona, 6 de març de 2013.- El 2n Festival del Mar ja està en marxa. Avui, a la Direcció General de Pesca i Afers Marítims s’ha fet la presentació de la segona edició que tindrà lloc entre maig i juny i que es marca com a objectiu “incentivar la venda d’embarcacions i dinamitzar les economies dels territoris on es durà a terme”, segons ha dit Carlos Rico, president de l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), que organitza el festival. El festival, que seguirà amb la fórmula d’èxit de combinar l’exposició comercial, amb grans oportunitats de compra, i un ampli programa d’activitats, tindrà lloc a Badalona, Mataró i Cambrils i espera superar els 25.000 visitants i el centenar d’empreses expositores de la primera edició. El director general de Pesca i Afers Marítims, Jordi Ciuraneta, ha elogiat la iniciativa i ha celebrat que aquesta tingui continuïtat.

El Festival del Mar començarà el seu recorregut per la costa catalana a Badalona (10-12 de maig), seguirà a Cambrils, on es durà a terme juntament amb la VI Fira Marítima de la Costa Daurada (17- 20 de maig) i acabarà a Mataró (31 de maig-2 de juny), on es farà en paral·lel a la II Festa del Port-I Fira Nàutica al Port de Mataró. Les expectatives dels organitzadors són “d’igualar l’èxit de públic i arribar al centenar d’empreses expositores de l’edició anterior”, ha afirmat Miquel Guarner, secretari general d’ADIN. També s’espera reunir entorn un centenar d’embarcacions a cada una de les fires, tant noves com d’ocasió, i de petita i mitjana eslora, amb “molts incentius de compra i grans descomptes”. Un altre dels objectius de la cita és convertir-se en “un aparador de primer nivell per tal de promoure i acostar la cultura del mar i les activitats nàutiques a la gent”.

Pel que fa al programa d’activitats, un dels seus grans atractius, el Festival del Mar tornarà a comptar amb un nivell de propostes similar a l’any anterior i que inclouen des de jornades sobre la cultura i el món marins, demostracions sobre seguretat marítima, regates, etc, la majoria de les quals seran gratuïtes o bé a preus populars. En el programa, i per tal que sigui el més complet possible, hi prendran part diferents entitats, associacions i empreses tant a nivell sectorial com local. El 2n Festival del Mar compta amb el suport i col·laboració en l’organizació dels ajuntaments i dels ports esportius i clubs nàutics de les localitats on tindrà lloc, com per exemple Marina Badalona, Club Nàutic Cambrils i Port de Mataró.

A banda de Rico, Guarner i Ciuraneta, a la presentació també han intervingut Rosa Bertran, regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme de l’Ajuntament de Badalona, i Joan Bellavista, gerent del Port de Mataró.

Estabilitat del mercat La presentació ha servit per donar a conèixer i valorar les últimes xifres econòmiques del sector naùtic a Catalunya, que indiquen que al 2012 hi ha hagut una estabilització del mercat donat que la matriculació d’embarcacions tan sols ha baixat un 1%. En registres totals, de 999 unitats matriculades s’ha passat a 985, segons l’últim informe elaborat per ADIN amb dades de la Direcció General de la Marina Mercant. A l’altre extrem, a l’Estat les matriculacions han seguit baixant i el descens se situa en un -11%: de 5.262 embarcacions registrades s’ha passat a 4.664. Pel que fa a les eslores, a Catalunya hi ha hagut un creixement en la matriculació d’embarcacions de 8 a 12 m (20%), de 12 a 20 m (8%) i de 20 a 24 m (67%) mentre que les de menys de 8 m i de més de 24 han baixat. Per territoris, l’única capitania que experimenta un creixement és la de Palamós, concretament un 10% (de 376 unitats passa a 414); a la demarcació barcelonina hi ha hagut un lleuger descens (-2%), que ha estat molt més pronunciat a la de Tarragona (-20%).

Per a més informació:

MONMAR COMUNICACIÓ, gabinet de premsa del Festival del Mar

E. Aymerich Jou · info@monmar.net · Tel. 93 886 22 48 · 685 506 531

ndp_El Festival del Mar portarà millors ofertes nàutiques mercat a Badalona, Cambrils i Mataró_ok ndp_El Festival del Mar portarà millors ofertes nàutiques mercat a Badalona, Cambrils i Mataró_ok

Informe matriculació embarcacions Informe matriculació embarcacions

ÀUDIO Rosa Bertran, regidora de Promoció Econòmica Ajuntament de Badalona valora la incorporació de la ciutat al Festival del Mar

ÀUDIO Jordi Ciuraneta, director general de Pesca i Afers Marítims, valora el 2n Festival del Mar

ÀUDIO Carlos Rico, president d’ADIN, valora el Festival del Mar.

ÀUDIO_Joan Bellavista, gerent Port Mataró valora el Festival del Mar

FOTOS 1R FESTIVAL DEL MAR

FOTOS PRESENTACIÓ DEL 2N FESTIVAL DEL MAR

Esq-dreta: Joan Bellavista (Port Mataró), Rosa Bertran (Aj.Badalona), Carlos Rico (ADIN), Jordi Ciuraneta (direcció gral Pesca i A. Marítims) i Miquel Guarner (ADIN). Esquerra a dreta: Carlos Rico, president d'ADIN, i Jordi Ciuraneta, director general de Pesca i Afers Marítims. Esq-dreta: Joan Bellavista (Port Mataró), Rosa Bertran (Aj.Badalona), Carlos Rico (ADIN), Jordi Ciuraneta (direcció gral Pesca i A. Marítims) i Miquel Guarner (ADIN). Joan Bellavista, gerent de Port de Mataró. Esq-dreta: Carlos Rico (ADIN), Jordi Ciuraneta (direcció gral Pesca i A. Marítims) i Miquel Guarner (ADIN). Esq-dreta: Joan Bellavista (Port Mataró), Rosa Bertran (Aj.Badalona) i Carlos Rico (ADIN).


Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions