Neix la Federación de Empresarios Asociados de Industrias, Comercio y Servicios Náutico-Marítimos, que aglutina bona part del sector nàutic a Espanya

Neix amb l’objectiu de promocionar “la nàutica com a suport de la indústria turística de qualitat i de la societat de l’oci actiu, seguint un model de creixement sostenible com a base per assegurar el futur del sector”, comenta el seu president, Carlos Rico.

Impulsada per l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN) i set entitats més del sector, FADIN aglutina unes 500 empreses i professionals de la nàutica estatal el que representa “sens dubte la major part del sector a Espanya”.

Entre els primers projectes, hi ha la creació d’una comissió de normalització, etiqueta de qualitat, tribunal d’arbitratge i codi ètic del sector, i la redacció d’un informe sectorial que reflectirà la facturació agregada de la nàutica a Espanya.

Barcelona, 7 de març de 2013.- El sector de la nàutica té un nou instrument per lluitar contra la crisi i treballar per a la reactivació del mercat, sobretot des de l’àmbit del turisme. Es tracta de la Federación de Empresarios Asociados de Industrias, Comercio y Servicios Náutico-Marítimos (FADIN), recentment constituïda i que neix amb l’objectiu de promocionar “la nàutica com a suport de la indústria turística de qualitat i de la societat de l’oci actiu, seguint un model de creixement sostenible com a base per assegurar el futur del sector”, com explica el seu president, Carlos Rico.

Impulsada per l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN) i set entitats més del sector, FADIN aglutina unes 500 empreses i professionals de la nàutica estatal el que representa “sens dubte la major part del sector a Espanya”. La federació, que s’ha creat amb la voluntat d’aglutinar totes les empreses i entitats nàutiques d’Espanya, es marca entre els seus objectius principals l’aposta “pel desenvolupament del turisme nàutic com a principal activitat dinamitzadora del sector”; per aquest motiu, considera primordial “totes les activitats desenvolupades per les empreses de xàrter nàutic -lloguer-, pesca esportiva, els centres i clubs de busseig, les escoles de vela i les estacions i bases nàutiques, entre altres”, explica Rico. “El sector de la nàutica d’esbarjo i, en particular, el turisme nàutic i la nàutica d’iniciació tenen un gran potencial de desenvolupament si ho comparem amb altres països que no tenen les nostres condicions ni geogràfiques ni climatològiques”, afegeix.

Entre els primers projectes que FADIN posarà en marxa, hi ha la creació d’una comissió de normalització, etiqueta de qualitat, tribunal d’arbitratge i codi ètic del sector amb la finalitat de “millorar i assegurar la seva qualitat”, afirma Miquel Guarner, el seu secretari general. A més també ha començat a treballar en la redacció d’un informe sectorial “que reflectirà la facturació agregada del sector nàutic a Espanya, incloent les activitats i serveis nàutico-turístics, així com de les empreses i de llocs de treball directes i indirectes que generen”, un informe sectorial que ja s’està elaborant i del qual properament es realitzarà una jornada de presentació. Un altre dels eixos de les seves actuacions serà la conservació del medi marí, un tema en el qual aposta per treballar en estreta col·laboració amb la Fundació Mar.

FADIN neix amb l’important capital que representen els més de 40 anys d’experiència en el sector nàutic d’ADIN, entitat que ha impulsat la seva creació, i amb la voluntat d’esdevenir interlocutor de les diferents administracions a les quals vol traslladar “les necessitats actuals i futures del sector” amb l’objectiu d’aconseguir “una planificació de les infraestructures i mesures adequades, per popularitzar al màxim les activitats nàutiques i de lleure actiu”.

Per a més informació:

Monmar Comunicació, gabinet de premsa de FADIN

E. Aymerich Jou · Tel 93 886 22 48 · 685 506 531 · info@monmar.net

Dades de contacte de FADIN

Avda. Reina Maria Cristina, s/n (08004- Barcelona)

Tel. 93 233 23 80 info@fadin.es

ndp_Neix FADIN, que aglutina bona part del sector nàutic a Espanya ndp_Neix FADIN, que aglutina bona part del sector nàutic a Espanya

Esquerra a dreta: Miquel Guarner, secretari general de la Federación de Empresarios Asociados de Industrias, Comercio y Servicios Náutico-Marítimos (FADIN), i Carlos Rico, el seu president.

Esquerra a dreta: Miquel Guarner, secretari general de la Federación de Empresarios Asociados de Industrias, Comercio y Servicios Náutico-Marítimos (FADIN), i Carlos Rico, el seu president.

Esquerra a dreta: Miquel Guarner, secretari general de la Federación de Empresarios Asociados de Industrias, Comercio y Servicios Náutico-Marítimos (FADIN), i Carlos Rico, el seu president.

Esquerra a dreta: Miquel Guarner, secretari general de la Federación de Empresarios Asociados de Industrias, Comercio y Servicios Náutico-Marítimos (FADIN), i Carlos Rico, el seu president.

Esquerra a dreta: Miquel Guarner, secretari general de la Federación de Empresarios Asociados de Industrias, Comercio y Servicios Náutico-Marítimos (FADIN), i Carlos Rico, el seu president.

Esquerra a dreta: Miquel Guarner, secretari general de la Federación de Empresarios Asociados de Industrias, Comercio y Servicios Náutico-Marítimos (FADIN), i Carlos Rico, el seu president.

Logo de la Federación de Empresarios Asociados de Industrias, Comercio y Servicios Náutico-Marítimos (FADIN)

Logo de la Federación de Empresarios Asociados de Industrias, Comercio y Servicios Náutico-Marítimos (FADIN)

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions