El Gremi de Llibreters fa una crida perquè la gent surti a comprar llibres per Sant Jordi com un acte de reivindicació de la cultura

El Gremi espera que la festa “torni a ser un èxit de participació i a nivell comercial i de vendes i que es pugui repetir la facturació de l’any passat, de 18 ME”.

Creu que aquest Sant Jordi ha de servir per reivindicar “la importància de la cultura i del llibre com elements de cohesió, i el rol de les llibreries com agents culturals”.

El Gremi d’Editors de Catalunya, que ha participat també a la presentació de les previsions del sector, ha destacat “l’esforç dels editors per Sant Jordi per mantenir una oferta editorial atractiva i àmplia”.

L’últim estudi de FUNDACC, presentat també avui, posa de manifest que la llibreria continua sent el canal de venda predominant i assenyala la pirateria com un dels principals problemes del sector.

Barcelona, 18 d’abril de 2013.- El Gremi de Llibreters de Catalunya ha fet avui una crida a la ciutadania perquè “surti massivament per Sant Jordi al carrer a comprar llibres com un acte de reivindicació de la cultura i la lectura, i a fruir de l’ambient festiu que es viu”. El Gremi espera que la festa “torni a ser un èxit de participació” i confia que, en caure en un dia laborable, sigui “també un èxit a nivell comercial i de vendes i que es pugui repetir la facturació de l’any passat, de 18 ME”, com ha afirmat el seu vicepresident, Jeroni Boixareu, en la presentació de les previsions del sector duta a terme a la Casa del Llibre de Barcelona. L’acte ha comptat amb la participació del Gremi d’Editors de Catalunya i de la Fundació d’Audiències de la Comunicació i la Cultura (FUNDACC), que ha donat a conèixer l’últim estudi sobre consum de llibres a Catalunya.

Segons Boixareu, aquest Sant Jordi ha de servir “per reivindicar la importància de la cultura i del llibre com elements de cohesió social i el rol de les llibreries com agents culturals”. El Gremi espera igualar la facturació de l’any passat i compensar així la davallada dels ingressos de les llibreries de l’últim any, calculada en un 5%. Pel que fa als títols, l’absència d’un best seller farà de nou que la venda estigui molt repartida “tot i que com, és habitual, la narrativa, l’assaig -amb molts títols sobre temes polítics i d’actualitat-, i la literatura infantil i juvenil siguin els gèneres preferits”. “Més enllà de la llista dels més venuts de la jornada, el protagonisme el tenen tots els altres títols, que conformen el gran gruix de la venda”, ha dit Boixareu que ha aprofitat l’ocasió per anunciar l’entrada en funcionament de Libridata, una eina que permet tenir dades sobre les vendes de llibres, i per remarcar la l’aposta del Gremi per projectes com Liberdrac, portal de llibres digital recentment distingit per la Generalitat, i l’Escola de Llibreria.

Per la seva banda, Xavier Mallafré, president del Gremi d’Editors de Catalunya, ha destacat “l’esforç dels editors per Sant Jordi per mantenir una oferta editorial atractiva i àmplia per a tots els gustos i lectors de totes les edats” i “la importància dels bons llibres per generar oci plaent als lectors siguin per un públic ampli i majoritari (els 20 best sellers representen menys del 20% de la venda de Sant Jordi) o per un públic que cerca el nínxol o l’especialitat de gènere”. També ha dit que Sant Jordi representa “un oasi pels lectors que volen desconnectar de la conjuntura”. Durant la presentació el Gremi d’Editors de Catalunya, el Gremi de Llibreters de Catalunya i FUNDACC han volgut denunciar la pirateria pel “greu perjudici que causa al creador, la indústria i el comerç però també per al ciutadà, ja que provoca l’empobriment d’oferta i la caiguda d’impostos, tan necessaris en aquests moments”. També han coincidit a remarcar el valor cultural del llibre i la gran oferta de llibres en català que hi tornarà a haver durant Sant Jordi.

Milloren els hàbits de lectura
L’acte s’ha aprofitat per presentar l’estudi de 2012 sobre el consum de Llibres a Catalunya que elabora FUNDACC amb dades del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura a partir d’una mostra de més de 18.000 entrevistes. Entre les diferents conclusions del document, que ha presentat el director general de l’entitat, Joan Sabaté, destaca que el consum de llibres a Catalunya va créixer un 1,2% l’any passat i un 9,4% els darrers sis anys, i que llegir llibres continua sent el segon consum cultural més estès entre els catalans (61% ho fan) després d’escoltar música (93%). Pel que fa a la llengua, el nombre de lectors de llibres en català s’ha incrementat i 1.100.000 persones han llegit el darrer llibre en aquest idioma. Quant als hàbits de lectura, aquests milloren donat que els catalans van llegir una mitjana de 4,3 llibres al 2012, superior al 4,1 de l’any anterior. L’estudi també posa de manifest que la llibreria segueix sent el canal de venda predominant donat que un 79% dels lectors l’escullen per adquirir els seus llibres i assenyala la pirateria com un dels principals problemes del sector donat que un 55% dels lectors de llibres digitals els han obtingut sense pagar-los. També constata que la venda de llibres digitals és encara residual (tan sols el 5,4 dels catalans llegeixen en aquest format) i que el gènere preferit pels lectors segueix sent la novel·la (59%).

ndp- El Gremi de Llibreters fa una crida ndp- El Gremi de Llibreters fa una crida  El consum de llibres a Catalunya 2012 El consum de llibres a Catalunya 2012 El consum de llibres a Catalunya 2012- Baròmetre comunicat El consum de llibres a Catalunya 2012- Baròmetre comunicat

. Més informació a:
Monmar Comunicació, gabinet de premsa del Gremi de Llibreters de Catalunya
E. Aymerich Jou – Tel. 93 886 22 48 – 685 506 531 / info@monmar.net

DECLARACIÓ ÀUDIO Jeroni Boixareu, vicepresident Gremi de Llibreters, fa una crida perquè la gent surti a comprar llibres per Sant Jordi

DECLARACIÓ ÀUDIO Valoració prèvia Sant Jordi Jeroni Boixareu, vicepresident del Gremi de Llibreters

DECLARACIÓ ÀUDIO Xavier Mallafré, president del Gremi d’Editors de Catalunya, parla de les expectatives de Sant Jordi

DECLARACIÓ AUDIO Joan Sabaté, director general de FUNDACC, pronostica un bon Sant Jordi

D'esquerra a dreta: Joan Sabaté, director general de FUNDACC, Jeroni Boixareu, vicepresident del Gremi de Llibreters de Catalunya, Marià Marín, secretari tècnic del Gremi de Llibreters de Catalunya, i Xavier Mallafré, president del Gremi d'Editors

D'esquerra a dreta: Joan Sabaté, director general de FUNDACC, Jeroni Boixareu, vicepresident del Gremi de Llibreters de Catalunya, Marià Marín, secretari tècnic del Gremi de Llibreters de Catalunya, i Xavier Mallafré, president del Gremi d'Editors de Catalunya.

P4174068

P4174097 P4174101 P4174094 P4174091

FOTOS RECURS SANT JORDI 2012

Rambla de Catalunya Rambla de Catalunya Rambla de Catalunya Rambla de Catalunya Llibreria Hispano-americano

http://www.monmar.net/wp-content/uploads/declaracio-jeroni-boixareu_2.mp3

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions