Badalona enceta el Festival del Mar amb la voluntat de convertir el Port de Badalona en un referent nàutic del litoral català

La ciutat espera que el festival, que es durà a terme junt amb la I Fira Nàutica al Port de Badalona, serveixi per “potenciar les infraestructures del Port i convertir-se en un referent nàutic al Barcelonès Nord i del litoral català”. Després de Badalona, el festival passarà per Cambrils (17-20 maig) i Mataró (31 maig-2 juny).

Reunirà una trentena d’empreses expositores i una exposició comercial on les oportunitats de compra del mig centenar d’embarcacions presents s’alternaran amb l’oferta en serveis i accessoris nàutics de tot tipus.

El festival té un vessant festiu, amb un programa d’activitats per fruir de les possibilitats d’oci del mar i la nàutica que inclou sortides gratuïtes amb vaixell; navegació amb caiac i vela lleugera; una exhibició de FlyBoard; un simulacre de rescat marítim des d’una embarcació; i una demostració de materials per a un salvament a l’aigua.

Badalona, 3 de maig de 2013.- Tot a punt perquè el Festival del Mar enceti la seva segona edició a Badalona del 10 al 12 de maig amb una exposició comercial, amb grans oportunitats de compra, i la voluntat d’acostar la nàutica als ciutadans a través del seu programa d’activitats. La ciutat espera que el festival, que es durà a terme junt amb la I Fira Nàutica al Port de Badalona, serveixi per “potenciar les infraestructures del Port i convertir-se en un referent nàutic al Barcelonès Nord i al litoral català”, com afirma Rosa Bertran, regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme de l’Ajuntament de Badalona. La fira, que organitzen l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), l’Ajuntament de Badalona i Marina Badalona, comptarà amb una cinquantena d’embarcacions i espera rebre uns 7.000 visitants. Després de Badalona, el festival passarà per Cambrils (17-20 maig) i Mataró (31 maig-2 juny).

El Festival del Mar, que tindrà lloc al Moll de Capitania i Esplanada del Moll de Ribera del Port de Badalona, reunirà una trentena d’empreses expositores i una mostra comercial on les oportunitats de compra del mig centenar d’embarcacions presents s’alternaran amb l’oferta en serveis i accessoris nàutics de tot tipus. Amb el festival, Badalona busca “potenciar el port i les instal·lacions i l’activitat nàutica de la ciutat”, segons Bertran, que està convençuda de l’èxit de la convocatòria i del valor afegit “que té estar a prop de Barcelona”. “La fira servirà per donar a conèixer la qualitat de les instal·lacions nàutiques del port i les seves nombroses possibilitats lúdiques i d’oci”, afegeix Imanol Sanz, gerent de Marina Badalona. Per la seva banda, Miquel Guarner, secretari general de l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), remarca la importància del festival per “dinamitzar les economies locals i fomentar la pràctica d’activitats i esports nàutics”.

Sortides amb vaixell, regates i xerrades
A banda del vessant comercial, el festival, que té el suport de la Diputació de Barcelona, en té un altre de social i festiu, amb un programa d’activitats per fruir de les possibilitats d’oci del mar i la nàutica que inclou sortides amb vaixell, tant el quetx clàssic Ciutat Badalona com en velers de les diferents empreses que hi ha al port a preus populars; navegació amb caiac i vela lleugera; una exhibició de FlyBoard; un simulacre de rescat marítim des d’una embarcació; i una demostració de materials per a un salvament a l’aigua. També es duran a terme la Regata Festival del Mar-I Fira Nàutica Port Badalona i una regata amb patí de vela; i tallers i xerrades sobre temes com la construcció d’un veler; nusos mariners o bé sobre la gestió de les xarxes socials des d’una empresa nàutica. A més, s’han organitzat unes jornades gastronòmiques amb tapa i menú del dia als restaurants del port, visites a la confraria de pescadors, actuacions musicals i una sortida de la Flota del Dimoni per veure un piromusical i la cremada des del mar que es fan amb motiu de les Festes de Maig, que coincideixen amb el festival. L’aparcament en el recinte serà gratuït prèvia validació del tiquet d’accés en els estands de la fira (que té un horari d’11 del matí a les 20 hores) i també validació en els establiments de gastronomia del Port.

25.000 visitants i més d’un centenar d’expositors
El Festival del Mar arriba a la segona edició després d’haver demostrat l’any passat ser una magnífica plataforma de promoció i venda d’embarcacions, tant noves com d’ocasió, i tota mena de productes i serveis nàutics, i d’aglutinar les millors ofertes del mercat. “Com l’any passat, al festival es podran trobar grans ocasions de compra sobretot en embarcacions de petita i mitjana eslora, des de neumàtiques, semirrígides, llanxes esportives fins a unitats encarades a la pesca, però també tota mena de promocions i ofertes d’escoles nàutiques, empreses de lloguer d’embarcacions i d’accessoris nàutics com motors i electrònica de cara a navegar aquesta temporada”, explica Guarner. L’organització per part d’ADIN, que compta amb el suport dels municipis, ports i clubs nàutics on té lloc el festival, espera com a mínim igualar els registres de l’any passat en què van passar-hi 25.000 visitants i va reunir més de 150 embarcacions, tant a terra com a l’aigua, i un centenar d’empreses expositores per consolidar la seva fórmula de fira comercial, lúdica i itinerant.

ndp_Badalona enceta el Festival del Mar amb la voluntat convertir port referent nàutic del litoral català ndp_Badalona enceta el Festival del Mar amb la voluntat convertir port referent nàutic del litoral català

Per a més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ, gabinet de premsa del Festival del Mar
E. Aymerich Jou · Tel. 93 886 22 48 / 685 506 531 · [email protected]

FOTOS DEL PORT DE BADALONA ON TINDRÀ LLOC EL FESTIVAL DEL MAR

Port de Badalona, on tindrà lloc el II Festival del Mar-I Fira Nàutica del Port de Badalona entre el 10 i 12 de maig. Crèdit foto: Port de Badalona.

Port de Badalona, on tindrà lloc el II Festival del Mar-I Fira Nàutica del Port de Badalona entre el 10 i 12 de maig. Crèdit foto: Port de Badalona.

Port de Badalona, on tindrà lloc el II Festival del Mar-I Fira Nàutica del Port de Badalona entre el 10 i 12 de maig. Crèdit foto: Port de Badalona.

Port de Badalona, on tindrà lloc el II Festival del Mar-I Fira Nàutica del Port de Badalona entre el 10 i 12 de maig. Crèdit foto: Port de Badalona.

Port de Badalona, on tindrà lloc el II Festival del Mar-I Fira Nàutica del Port de Badalona entre el 10 i 12 de maig. Crèdit foto: Port de Badalona.

Port de Badalona, on tindrà lloc el II Festival del Mar-I Fira Nàutica del Port de Badalona entre el 10 i 12 de maig. Crèdit foto: Port de Badalona.

Port de Badalona, on tindrà lloc el II Festival del Mar-I Fira Nàutica del Port de Badalona entre el 10 i 12 de maig. Crèdit foto: Port de Badalona.

Port de Badalona, on tindrà lloc el II Festival del Mar-I Fira Nàutica del Port de Badalona entre el 10 i 12 de maig. Crèdit foto: Port de Badalona.

Port de Badalona, on tindrà lloc el II Festival del Mar-I Fira Nàutica del Port de Badalona entre el 10 i 12 de maig. Crèdit foto: Port de Badalona.

Port de Badalona, on tindrà lloc el II Festival del Mar-I Fira Nàutica del Port de Badalona entre el 10 i 12 de maig. Crèdit foto: Port de Badalona.

Port de Badalona, on tindrà lloc el II Festival del Mar-I Fira Nàutica del Port de Badalona entre el 10 i 12 de maig. Crèdit foto: Port de Badalona.

Port de Badalona, on tindrà lloc el II Festival del Mar-I Fira Nàutica del Port de Badalona entre el 10 i 12 de maig. Crèdit foto: Port de Badalona.

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions