L’allotjament rural Ca l’Estamenya, a Perafita, rebrà un 80% de clients de l’estranger aquest estiu

L’establiment, que té quasi tots els seus apartaments reservats fins a mitjan setembre, ha aconseguit compensar l’estancament de la demanda del mercat interior amb una major afluència de visitants de fora.

Fins a un 50% dels seus clients en temporada alta, que va de juliol a mitjan setembre, prové de països nòrdics, com Dinamarca, Suècia, Noruega i Finlàndia i es concentra al juliol.

Els visitants fan una estada mitjana d’entre i dues setmanes i arriben a Perafita amb l’objectiu de descansar, disfrutar del temps i l’entorn i fugir de les aglomeracions turístiques.

Perafita, juliol de 2013.- L’allotjament rural de Ca l’Estamenya, a Perafita, espera rebre aquest estiu fins a un 80% dels seus clients de l’estranger. L’establiment, que té quasi tots els seus apartaments reservats fins a mitjan setembre, ha aconseguit compensar l’estancament en la demanda del mercat interior dels últims anys a causa de la crisi per la de visitants de fora que arriben al Lluçanès atrets pel seu paisatge, gastronomia i oferta d’activitats. La majoria de visites procedeixen de països nòrdics i s’hi estan entre una i dues setmanes.

Elisabet Franquesa, responsable de Ca l’Estamenya, explica que els últims anys han aconseguit potenciar les estades de visitants estrangers de països com Holanda, el Regne Unit, Bèlgica, França i els Estats Units, que ara suposen un 80% de les reserves, davant de l’estancament del mercat interior, de clients de Catalunya, “procedents majoritàriament de l’àrea metropolitana de Barcelona”, i l’Estat. La majoria de la demanda prové, no obstant, de països nòrdics com Dinamarca, Suècia, Noruega i Finlàndia que representen fins al 50% del total en temporada alta, que va de juliol a mitjan setembre. En general, es tracta d’un client que es concentra sobretot al juliol i “reserva amb molta antelació, entre gener i març; per això a finals de juny ho tenim tot ple i el turisme local quan decideix venir ja no troba lloc”, afirma Franquesa.

L’arribada majoritària de clients estrangers, sobretot nòrdics, ha permès no només compensar la menor afluència del turisme intern a Ca l’Estamenya, més afectat per la crisi, sinó també començar la temporada d’estiu amb gairebé totes les places reservades. “Hem fet les coses ben fetes: oferim uns apartaments de molta qualitat, completament equipats, amb un espai exterior amb piscina, terrassa i barbacoa i una agrobotiga, que és una combinació perfecte en un entorn rural i tranquil com Perafita”, comenta Franquesa que menciona les rutes al Lluçanès i indrets propers com Vic, Vall de Núria i la Garrotxa entre les visites preferides dels clients de l’establiment. Franquesa atribueix l’increment de visitants nòrdics dels últims anys a l’aparició d’un tour operador danès especialitzat en turisme rural que ha incorporat el Lluçanès al seu catàleg de destinacions. L’establiment també té clients que contraten l’estada a través del seu web i de portals turístics.

Els clients fan una estada mitjana d’entre una i dues setmanes i arriben a Perafita amb l’objectiu de descansar, disfrutar del temps, fugir dels grans nuclis turístics i atrets pel seus atractius paisatgístics i culturals. “L’allotjament és perfecte pel seu alt nivell d’equipament i servei i perquè està en un entorn privilegiat, lluny de les grans aglomeracions turístiques com Barcelona i Costa Brava, i en un poble i ambient autèntics on es mantenen vius l’idioma, la cultura i la gastronomia”, comenta Craig Robinson, un anglès que passa uns dies amb la seva dona i fills a Ca l’Estamenya. Els visitants també valoren la proximitat amb llocs com la Plana de Vic, la Vall de Sau-Collsacabra, el Pirineu gironí, Montserrat o el museu Dalí de Figueres, l’oferta de “gastronomia local com el pa amb tomàquet” i la possibilitat de fer activitats com senderisme, excursions, sortides amb bicicleta i burricleta, etc. La piscina és també un element ben valorat sobretot per les famílies que tenen nens.

Sobre Ca l’Estamenya

Inaugurat al 2006, l’allotjament rural de Ca l’Estamenya ofereix sis apartaments en una casa restaurada i situada al centre del poble que data del s. XVIII i que té capacitat per acollir més d’una trentena de persones. És ideal per a famílies, colles d’amics o fins i tot per a grups d’empresa que volen gaudir d’un entorn natural privilegiat, com el Lluçanès, unes vistes esplèndides i unes instal·lacions de primer nivell, amb una piscina que s’obre durant la temporada d’estiu. El nom de l’establiment prové de la línia d’autocars L’Estamenya que va tenir parada just davant de la casa durant molt temps. Compta també amb una agrobotiga a la planta baixa, on s’hi poden comprar les conegudes coques de Perafita, de Forn Franquesa.

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ, gabinet de premsa de Ca l’Estamenya
E. Aymerich Jou · Tel. 93 886 22 48 · 685 506 531 · info@monmar.net

NDP_L\'allotjament rural Ca l\'Estamenya, a Perafita, rebrà un 80% de clients de l\'estranger aquest estiu NDP_L\'allotjament rural Ca l\'Estamenya, a Perafita, rebrà un 80% de clients de l\'estranger aquest estiu

ÀUDIO DECLARACIÓ Elisabet Franquesa parla de la fórmula d’èxit de Perafita i Ca l’Estamenya com a destinació turística rural

ÀUDIO DECLARACIÓ Elisabet Franquesa parla de com el turisme nòrdic ha arribat fins a Ca l’Estamenya i Perafita

ÀUDIO DECLARACIÓ El client anglès Craig Robinson comenta els atractius turístics de Perafita i els Lluçanès

ÀUDIO DECLARACIÓ El client anglès Craig Robinson parla de la gastronomia i els valors d’autenticitat com a principals atractius per als visitants

La piscina és un element molt valorat pels visitants de Ca l'Estamenya a l'estiu

La piscina és un element molt valorat pels visitants de Ca l'Estamenya a l'estiu

La piscina és un element molt valorat pels visitants de Ca l'Estamenya a l'estiu.

La piscina és un element molt valorat pels visitants de Ca l'Estamenya a l'estiu.

La piscina és un dels equipaments més valorats pels visitants estrangers sobretot per les famílies amb nens.

La piscina és un dels equipaments més valorats pels visitants estrangers sobretot per les famílies amb nens.

La piscina és un dels equipaments més valorats pels visitants estrangers sobretot per les famílies amb nens.

La piscina és un dels equipaments més valorats pels visitants estrangers sobretot per les famílies amb nens.

La piscina és un dels equipaments més valorats pels visitants estrangers sobretot per les famílies amb nens.

La piscina és un dels equipaments més valorats pels visitants estrangers sobretot per les famílies amb nens.

Elisabet Franquesa, responsable de Ca l'Estamenya, a la piscina que ofereix l'establiment als seus clients.

Elisabet Franquesa, responsable de Ca l'Estamenya, a la piscina que ofereix l'establiment als seus clients.

Elisabet Franquesa, responsable de Ca l'Estamenya, a la piscina que ofereix l'establiment als seus clients.

Elisabet Franquesa, responsable de Ca l'Estamenya, a la piscina que ofereix l'establiment als seus clients.

Els apartaments destaquen pel seu alt nivell d'equipament i gust en la decoració.

Els apartaments destaquen pel seu alt nivell d'equipament i gust en la decoració.

Els apartaments estan totalment equipats dins d'un estil entre rústic i modern.

Els apartaments estan totalment equipats dins d'un estil entre rústic i modern.

Els apartaments estan totalment equipats dins d'un estil entre rústic i modern.

Els apartaments estan totalment equipats dins d'un estil entre rústic i modern.

Façama de Ca l'Estamenya que també ofereix una agrobotiga a la planta baixa de l'edifici.

Façana de Ca l'Estamenya que també ofereix una agrobotiga a la planta baixa de l'edifici.

Façama de Ca l'Estamenya que també ofereix una agrobotiga a la planta baixa de l'edifici.

Façana de Ca l'Estamenya que també ofereix una agrobotiga a la planta baixa de l'edifici.

Façama de Ca l'Estamenya que també ofereix una agrobotiga a la planta baixa de l'edifici.

Façana de Ca l'Estamenya que també ofereix una agrobotiga a la planta baixa de l'edifici.

L'allotjament té magnífiques vistes a les muntanyes del Pedraforca, Cadí i Montseny.

L'allotjament té magnífiques vistes a les muntanyes del Pedraforca, Cadí i Montseny.

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions