El gran “invent” del restaurant El Morter, de Manlleu, per fer calçotades

Davant l’èxit de la cuina del calçot, ha inventat un peculiar sistema per coure aquesta seva grillada inspirat en el sud de Catalunya i les Terres de l’Ebre.

Consisteix en una doble graella giratòria, que fa 200 calçots alhora i permetrà al restaurant oferir calçotades per a grups nombrosos que a més podran assistir en directe a tota la litúrgia de la cocció.

La incorporació d’aquest nou servei de calçotades portarà a El Morter a servir més de 10.000 calçots aquesta temporada, segons les seves previsions.

Manlleu, 11 de gener de 2014.- Davant l’èxit de la cuina del calçot, el restaurant El Morter, de Manlleu, ha inventat un peculiar sistema per coure aquesta seva grillada inspirat en el sud de Catalunya i les Terres de l’Ebre. L’invent consisteix en una doble graella giratòria i permetrà al restaurant oferir calçotades, festa gastronòmica catalana típica d’hivern , per a grups nombrosos que a més podran assistir en directe a tota la litúrgia de la cocció.

Àngel Bujons, cuiner d’El Morter, està convençut que l’instrument, que ha encarregat a un ferrer i permet fer fins a 200 calçots a la vegada, serà “la sensació” aquesta temporada. La intenció del restaurant es “que els nostres clients puguin gaudir de veure en directe com coem els calçots a la flama al pati del nostre establiment, seguint la millor tradició de les terres del sud del país i fent servir llenya de sarment, la millor pel tipus de flama que fa”, afegeix. L’estrena de les graelles, que es va fer després d’una reunió de l’equip d’El Morter, va permetre constatar la seva efectivitat i fàcil maneig.

El restaurant, a més, farà les calçotades amb calçots del seu propi hort, l’Horta de Sant Vicenç, que “són d’una gran qualitat i donen un valor afegit a l’àpat”, i que ja els ha permès poder-ne servir com a plat a la seva carta abans fins i tot que comenci la temporada que va de gener a març. El ‘menú calçotada’ d’El Morter inclou també la salsa romesco; carxofes a la brasa; xai, pollastre i botifarra a la brasa; allioli; patates al caliu i mongetes saltades amb cansalada; i postres. La incorporació d’aquest nou servei portarà al restaurant a servir més de 10.000 calçots aquest any, segons les seves previsions.

Un gran espai de celebracions amb cuina de mercat
El Morter Restaurant compta amb unes de les millors instal·lacions de la comarca per a celebracions per bé que també s’adreça a un públic familiar. Són 2.000 m2 repartits en un ampli jardí amb dues zones sota cobert; la Sala Ter, per a 110 persones; dues sales amb capacitat per a 220 persones i l’espai Vicoca, per a un centenar de persones més. La seva clara aposta per una cuina de mercat, amb producte de proximitat i temporada, i la seva vocació de servei l’han convertit en lloc de pelegrinatge habitual dels que busquen una oferta gastronòmica de qualitat a preus assequibles. La seva voluntat constant de millora els ha portat a introduir nous serveis, com la Zona Kids, espai de lleure per a nens, i també els productes d’un hort propi a la seva cuina que els ha permès iniciar una nova via de negoci amb la creació de l’Horta de Sant Vicenç.

PER VEURE UN VÍDEO DEL SEU FUNCIONAMENT, AQUÍ.

Més informació a: MONMAR COMUNICACIÓ, gabinet de premsa del RESTAURANT EL MORTER ·

E. Aymerich Jou · [email protected] · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp)

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions