Prop de la meitat de graduats en FP de l’Institut La Garrotxa al 2013 ja ha trobat feina

“És una xifra positiva que ens motiva a seguir treballant en la mateixa línia i constata la qualitat dels diferents cicles de FP que impartim al centre”, afirma Albert Bramon, director de l’Institut La Garrotxa.

El 36% dels estudiants de cicles de FP de 2013 ha trobat feina mentre que el 10% combina estudis i treball (el 52% si només tenim en compte els graus superiors); el 44% continua estudiant.

La majoria d’alumnes estan convençuts que els estudis realitzats al centre els han facilitat l’obtenció de la feina. A l’hora de trobar ocupació, un 30% manifesta haver- ho fet a través de l’Institut La Garrotxa.

Olot, 8 d’abril de 2014.- Prop de la meitat dels graduats en Formació Professional (FP) al 2013 de l’Institut La Garrotxa ja ha trobat feina si sumem els que treballen (36%) i els que compaginen estudis i feina (10%). Són dades de l’estudi “Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals”, que realitza anualment el centre entre els alumnes que es graduen d’un grau mig o un grau superior. “És una xifra positiva que ens motiva a seguir treballant en la mateixa línia i constata la qualitat dels diferents cicles de FP que impartim al centre”, afirma Albert Bramon, director de l’Institut La Garrotxa.

L’estudi, fet públic avui, revela que només el 10% dels estudiants que han acabat cicles de FP està aturat, una dada que contrasta amb l’alt índex de desocupació juvenil a l’Estat, de més del 50%. Les dificultats de la conjuntura econòmica també han fet que hagi augmentat el percentatge d’alumnes que decideixen seguir estudiant en lloc de començar a treballar: del 14% al 2006 fins al 44% l’any passat. Tot i així, el percentatge d’estudiants que treballa ha augmentat respecte al 2012 i, amb un 36%, se situa a nivells de 2008, quan va començar la crisi. També és destacable que un 62% d’alumnes que ha acabat un grau mitjà està fent el curs per accedir al grau superior.

La majoria d’alumnes (65%) estan convençuts que els estudis realitzats al centre els han facilitat l’obtenció de la feina. De fet, fins a un 70% porten a terme una feina relacionada amb el cicle que van estudiar. A l’hora de trobar ocupació, un 30% manifesta haver-ho fet a través de l’Institut La Garrotxa. Quant a les condicions laborals, el 46% dels alumnes té un contracte indefinit davant del 39% en què és temporal i el 58% treballa a jornada completa. Si ho comparem amb les dades de 2012 veiem que ha disminuït la temporalitat dels contractes.

Quant a la franja salarial dels que treballen a jornada sencera, el 61% cobra al voltant dels 1.100 € mentre que un 24% percep uns 800 € i un 15% entre 1.200 € i 1.500 €. Cal destacar que aquesta última franja salarial torna a aparèixer a l’estudi després que desaparegués al 2012. L’enquesta d’inserció laboral s’ha realitzat entre 124 joves de la promoció de 2013 de FP (gairebé la totalitat) sis mesos després d’haver-se graduat.

Nou grau mitjà d’Elaboració de Productes Alimentaris
L’Institut La Garrotxa ha aprofitat la presentació de l’estudi per donar a conèixer un cicle de grau mitjà d’Elaboració de Productes Alimentaris que afegirà a la seva oferta formativa el curs vinent. El cicle pretén “cobrir les necessitats de personal tècnic per a les indústries del sector alimentari, capdavanter a la comarca”, segons assenyala Jordi Antiga, subdirector de FP del centre. Es farà en modalitat dual, és a dir, durant el segon curs l’alumne combinarà la formació a l’escola amb un contracte o beca salari a una empresa tal com s’ha fet aquest curs amb el cicle formatiu de grau superior de Disseny i Producció de Plàstics i Metalls, que ha tingut un gran èxit.

Sobre l’Institut La Garrotxa
L’Institut La Garrotxa és un centre públic d’ensenyament creat l’any 1974 i que compta amb una oferta formativa molt àmplia que inclou Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Grau Superior. Destaca per haver tirat endavant projectes d’innovació amb empreses de la comarca i per haver rebut diferents guardons que corroboren la qualitat de la seva formació. Forma part del projecte Xarxa de Qualitat i Millora Contínua del Departament d’Educació i compta amb el Certificat ISO 9001: 2008. Disposa, a més, de la carta Erasmus ampliada que permet realitzar la formació en centres de treball a l’estranger.

ndp_Prop de la meitat de graduats en FP de l\'Institut La Garrotxa al 2013 ja ha trobat feina ndp_Prop de la meitat de graduats en FP de l\'Institut La Garrotxa al 2013 ja ha trobat feina

Més informació a:
MONMAR COMUNICACIÓ, gabinet de premsa de l’Institut La Garrotxa
Eudald Aymerich / T. 685 506 531 (whatsapp) · 93 812 58 97 / info@monmar.net

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions