El Gremi de Llibreters reivindica la vasta oferta de llibres com un dels grans atractius de Sant Jordi

El gremi creu que la festa tornarà a ser un èxit de participació i espera que pugui servir de “punt d’inflexió per l’inici d’una recuperació en el consum de llibres”.

Creu que el protagonisme de Sant Jordi recau en la vasta oferta de gèneres i autors, una de les múltiples raons del seu èxit.

FUNDACC ha valorat el creixement de Libridata, una eina que permet obtenir dades sobre vendes de llibres i que ja compta amb informació sobre més de 200punts, el que representa prop del 50% del mercat.

El Gremi d’Editors de Catalunya ha remarcat l’esforç dels editors perquè a la diada “tothom pugui comprar el llibre que busca”.

Barcelona, 15 d’abril de 2014.- El Gremi de Llibreters de Catalunya ha reivindicat avui l’amplíssima oferta de gèneres i llibres com un dels grans atractius de Sant Jordi. El gremi creu que la festa tornarà a ser un èxit de participació i espera que pugui servir de “punt d’inflexió per l’inici d’una recuperació en el consum de llibres”, com ha manifestat Antoni Daura, el seu president, en la presentació de les previsions de Sant Jordi que s’ha fet al Palau Robert de Barcelona. A l’acte també han participat el Gremi d’Editors de Catalunya i la Fundació d’Audiències de la Comunicació i la Cultura (FUNDACC).

Malgrat el context econòmic actual, el Gremi de Llibreters està convençut que la gent “tornarà a sortir massivament a comprar llibres per regalar com mana la tradició” i que la diada serà de nou “una gran festa cívica i cultural a Catalunya”. “Els llibreters afrontem aquest Sant Jordi amb la il·lusió i la motivació de sempre i aquest any amb l’esperança que signifiqui l’inici d’aquesta recuperació de la qual alguns parlen però que al nostre sector no ha arribat”, ha assenyalat Daura. Respecte les vendes, el gremi espera que es pugui repetir el nivell que van assolir l’any passat.

El gremi ha fet una crida a la ciutadania a sortir a comprar llibres i gaudir de la festa i ha reivindicat que, més enllà dels títols més venuts, el protagonisme de Sant Jordi recau en la vasta oferta de gèneres i autors, una de les múltiples raons del seu èxit. De fet, “en cap edició el títol més venut ha superat el 8% de les vendes”, ha remarcat Daura. Segons el gremi, l’oferta de títols passarà per la narrativa i els llibres d’història, assaig i actualitat política -força d’ells vinculats al tricentenari del 1714- però també pels títols infantils i juvenils, la poesia i una àmplíssima gamma de llibres especialitzats, un fet que denota “que som una societat amb una gran riquesa cultural i múltiples interessos”.

Per la seva banda, Joan Sabaté, director general de FUNDACC, ha presentat l’últim estudi sobre els títols més venuts a Catalunya i ha valorat el creixement de Libridata, una eina que permet obtenir dades sobre vendes de llibres i que ja compta amb informació de més de 200 punts, entre llibreries independents, cadenes de llibreries, hipermercats, etc, el que representa prop del 50% del mercat. També ha intervingut Daniel Fernández, president del Gremi d’Editors de Catalunya, que ha aprofitat l’ocasió per parlar de l’esforç que fan els editors perquè a la diada “tothom pugui comprar el llibre que busca” i per tal de posar al mercat una oferta editorial atractiva i àmplia per a totes les butxaques.

El II Congrés de Llibreters, a punt
El Gremi de Llibreters ha aprofitat l’ocasió per presentar el II Congrés de Llibreters que, després de l’èxit del primer de Tarragona, tindrà lloc a Barcelona, concretament a la Torre Agbar el 31 de maig en una sola jornada. El programa inclou diferents debats sobre el món del llibre i la llibreria on es tractaran temes com la digitalització, el canvi d’hàbits dels clients post-crisi, el comerç de proximitat, la prescripció a través de xarxes socials i la relació entre llibreries i biblioteques. A banda, el Gremi de Llibreters segueix treballant en projectes com Liberdrac, portal de venda de llibres que agrupa diferents llibreries i que vol créixer a nivell estatal i internacional.

FOTOS RECURS SANT JORDI 2013 (crèdit: Monmar Comunicació):

Més informació:
E. Aymerich Jou – Tel. 93 812 58 97 – 685 506 531 (també whatsapp) / info@monmar.net

NDP_El Gremi de Llibreters reivindica la vasta oferta de llibres com un dels grans atractius de Sant Jordi NDP_El Gremi de Llibreters reivindica la vasta oferta de llibres com un dels grans atractius de Sant Jordi

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions