El Gremi de Llibreters de Catalunya valora positivament un Sant Jordi amb molta participació i bones sensacions de vendes

“La percepció de vendes és positiva i similar a la que les llibreries van aconseguir l’any passat”, explica el seu president, Antoni Daura.

El bon temps ha estat novament un factor positiu per tal que la gent sortís al carrer de forma massiva i comprés llibres per regalar.

La literatura en català segueix amb l’augment de vendes i es consolida el gènere de llibres sobre la independència, el Tricentenari i la consulta del 9 de novembre.

Barcelona, 23 d’abril de 2014.- El Gremi de Llibreters de Catalunya fa una valoració positiva d’un Sant Jordi que ha estat marcat, novament, per la participació popular a peu de carrer. Tal i com recomanava l’entitat en els dies previs a la festa, la gent ha complert amb la tradició de sortir al carrer i comprar i regalar llibres. Pel que fa als títols més venuts, el president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Antoni Daura explica que “no hi ha hagut un o dos títols que hagin destacat per sobre dels altres, sinó que la gent s’ha decantat per un ampli ventall de llibres”. Pel que fa a les dades de facturació, Daura indica que “hi ha una percepció de vendes positiva similar a la que les llibreries van aconseguir l’any passat”.

Una altra de les tendències de la jornada és que a banda dels gèneres típics que es solen vendre per Sant Jordi, hi ha una consolidació dels llibres al voltant del procés català, enguany enfocats també vers el Tricentenari i la consulta del 9 de novembre. La mort recent de Gabriel Garcia Márquez també ha fet que els llibres d’aquest autor hagin tingut una gran demanda i, fins i tot, algunes llibreries han esgotat les existències de l’autor.

La jornada ha estat marcada pel bon temps arreu de Catalunya, que ha afavorit que la gent surti al carrer, compleixi la tradició de regalar un llibre i allargui la jornada fins ben entrat el vespre. A aquesta tendència hi ha contribuït el fet que Sant Jordi coincideixi novament amb un dia laborable. A Barcelona i l’àrea metropolitana, la zona centre de la capital catalana ha estat la que ha rebut més visitants, sobretot en els carrers propers a Plaça Catalunya, Rambla Catalunya, Passeig de Gràcia i Les Rambles. La bona resposta de la gent s’ha repetit en altres punts de la ciutat de Barcelona com el barri de Gràcia i Passeig de Sant Joan i també a les altres tres capitals de província catalanes.

Per demarcacions, a Girona, el llibre de l’autor que ha tingut més sortida és “Dies de frontera” (Proa), de Vicenç Pagès Jordà, tot i que també ha tingut una bona acceptació a tot Catalunya. A Lleida ha estat “Lo lleidatà és fàcil. Txarra’l, sisquere!” (Editorial Fonoll), de Robert Masip, Ferran Montardit i David Prenafeta. A Tarragona, destaca el llibre “La targeta postal a Tarragona. 100 anys d’història” (Arola Editors), de Josep Maria Brull. En total, s’han muntat unes 400 parades per part de les llibreries agremiades.

Durant aquesta diada de Sant Jordi, el Gremi de Llibreters de Catalunya ha comptat amb la col·laboració de l’Ateneu Barcelonès, que ha cedit un espai del seu històric edifici de Barcelona per instal·lar-hi el centre de rebuda de dades i d’enllaç amb els mitjans de comunicació.

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ, gabinet de premsa del Gremi de Llibreters de
Catalunya E. Aymerich Jou / [email protected] / Tel.: 93 812 58 97 / 685 506 531 (també whatsapp)

ndp_El Gremi de Llibreters de Catalunya valora positivament un Sant Jordi amb molta participació i bones sensacions de vendes ndp_El Gremi de Llibreters de Catalunya valora positivament un Sant Jordi amb molta participació i bones sensacions de vendes

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions