El Gremi de Libreters fa un balanç positiu d’un Sant Jordi que ha registrat un increment de les vendes

Una vegada analitzades les dades econòmiques de les llibreries, el Gremi de Llibreters de Catalunya fa un valoració positiva de l’últim Sant Jordi on s’ha registrat un increment de les vendes al voltant del 5% de mitjana.

L’informe de LibriData posa de manifest que es van vendre el 54,69% d’exemplars en català i el 45,31% en castellà. Un fet significatiu que denota el creixement de la venda en català durant la diada malgrat que l’oferta editorial en castellà és més gran, tant a nivell de gèneres com quantitativa.

Pel que fa al rànquing de vendes, l’última llista de LibriData ratifica en les primeres posicions els títols que s’havien donat a conèixer el passat dijous 24 i que coincideixen en la majoria de casos amb els que es van publicar el mateix dia de Sant Jordi.

Barcelona, 28 d’abril de 2014.- Una vegada analitzades les dades econòmiques de les llibreries, el Gremi de Llibreters de Catalunya fa un valoració positiva de l’últim Sant Jordi on s’ha registrat un increment de les vendes al voltant del 5% de mitjana. “Estem satisfets perquè hem superat les expectatives pel que fa a les vendes i esperem que això pugui representar un punt d’inflexió per a la recuperació del nostre sector”, explica Antoni Daura, el seu president, que també destaca “el bon moment editorial del país i dels autors catalans”. El Gremi ha fet públic l’informe de vendes de LibriData, que ja inclou les dades dels punts de venda a peu de carrer. El rànquing definitiu de títols més venuts ratifica en les primeres posicions als mateixos autors que les llistes anteriors.

L’informe de LibriData, sistema que recull informació de 220 punts de venda de tot Catalunya, posa de manifest que dels títols venuts durant Sant Jordi (d’una oferta viva global de més de 20.000) un 64,57% van ser en castellà i un 35,43% en català; en canvi,
quant a exemplars, se’n van vendre un 54,69% en català i un 45,31% en castellà. Un fet significatiu que denota el creixement de la venda en català durant la diada malgrat que l’oferta editorial en castellà és més gran, tant a nivell de gèneres com quantitativa. La diferència a favor del català en exemplars venuts es constata sobretot a les demarcacions de Girona (65%) i Lleida (61%) mentre que a Barcelona (53%) i Tarragona (50%) la situació va ser més equilibrada.

Una altra de les dades que crida l’atenció és que el pes dels deu títols més venuts respecte el global de la jornada es queda en un 7,26%, “un fet que confirma una realitat de mercat enormement diversa i plural, símptoma de la vitalitat cultural del país”, apunta
Daura. Pel que fa al rànquing de vendes, l’última llista de LibriData, que el Gremi fa pública avui, tant global com per demarcacions, ratifica en les primeres posicions els títols que s’havien donat a conèixer el passat dijous 24 i que coincideixen en la majoria de
casos amb els que es van publicar el mateix dia de Sant Jordi. Segons Daura, aquests rànquings demostren “el bon estat de salut editorial del país, amb títols d’editorials grans i petites i la presència creixent d’autors catalans”.

El Gremi ha fet públiques aquestes dades en un acte organitzat pel Departament de Cultura i presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i al qual també ha participat el Gremi d’Editors de Catalunya.

Més informació:
E. Aymerich Jou – Tel. 93 812 58 97 – 685 506 531 (també whatsapp) – [email protected]

ndp_El Gremi de Libreters fa un balanç positiu d\'un Sant Jordi que ha registrat un increment de les vendes ndp_El Gremi de Libreters fa un balanç positiu d\'un Sant Jordi que ha registrat un increment de les vendes

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions