ADIN promou un grau superior de FP de Manteniment de Vaixells a Catalunya

El director general de Formació Professional Melcior Arcarons i ADIN acorden pel curs 2015/2016 promoure una titulació pròpia
amb un grau superior amb diverses especialitzacions que s’impartiran a centres on s’està impartint el grau mitjà. A banda, es promourà la formació dual.

La consellera d’Ensenyament Irene Rigau i l’alcalde de Castelló d’Empúries Xavier Sanllehí van inaugurar el passat 15 de maig l’escola nàutica d’aquesta població.

Barcelona, 21 de maig de 2014.- El director general de Formació Professional Melcior Arcarons i l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN) amb el seus president Jordi Senties i secretari general Miquel Guarner han acordat pel curs 2015/2016 promoure una titulació pròpia amb un grau superior de Formació Professional de Manteniment de Vaixells amb diverses especialitzacions que s’impartiran a diversos centres existents a Girona, Barcelona i Tarragona on ja es pot cursar el grau mitjà. També s’implantarà la formació dual a tots els centres.

L’acord es va prendre en el curs de la darrera reunió mantinguda a la seu del Departament d’Ensenyament entre representats d’aquest departament, dels cinc centres de FP on es podrà cursar i del sector nàutic.

Posteriorment, la consellera d’Ensenyament Irene Rigau i l’alcalde de Castelló d’Empúries Xavier Sanllehí van inaugurar el passat 15 de maig l’escola nàutica d’aquesta població, un acte al qual també va assistir Miquel Guarner, secretari general d’ADIN en qualitat de promotor tant del cicle de FP de Manteniment de Vaixells com del conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat.

En paraules de la consellera Rigau, “tot i la manca de recursos, la Generalitat està fent molts esforços en la formació professional ja que aquesta ha passat de 90.000 a 135.000 alumnes en pocs anys”. L’alcalde Xavier Sanllehí va expressar la seva
satisfacció dient que “la nova escola respon a la demanda del sector nàutic a l’hora de contractar professionals qualificats”. Per la seva banda, el secretari General d’ADIN Miquel Guarner va assenyalar que “aquest darrer centre en arribar és el primer en
posar en pràctica la formació dual, on prima tant la formació teòrica com la pràctica a les empreses”.

A banda de l’Institut de Castelló d’Empúries, el cicle de FP de manteniment de vaixells de grau mitjà s’imparteix a l’IES Sant Feliu de Guíxols, a la demarcació de Girona; a l’IES Rambla Prim, a Barcelona, i a l’IES Miquel Biada, de Mataró, ambdós a la demarcació de Barcelona; i a l’Escola de Capacitació Náuticopesquera de Catalunya, a l’Ametlla de Mar, a la demarcació de Tarragona.

Per a mes informació:
·MONMAR COMUNICACIÓ – E. Aymerich Jou ·Tel. 685 506 531· [email protected]
·ADIN – M. Guarner ·Tel. 93 233 24 32 · Av. Reina Ma Cristina, s/n · 08004 Bcn · [email protected]

ndp_ADIN promou un grau superior de FP de Manteniment de Vaixells a Catalunya ndp_ADIN promou un grau superior de FP de Manteniment de Vaixells a Catalunya

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions