ADIN constata que el sector nàutic a Catalunya comença a reactivar-se amb un augment de la venda d’embarcacions noves i d’ocasió

Pel que fa les embarcacions noves, que han augmentat un 4,7%, destaca el 22% d’increment de la venda a particulars i la davallada d’un 37% a les empreses de lloguer d’embarcacions.

En total a Catalunya, s’han venut 304 unitats noves i 1.546 de segona mà.

Dins de l’11% d’increment de les embarcacions d’ocasió no s’aprecien grans diferències entre les de motor (+11%) i les de vela (+14%); destaca, no obstant, el creixement de les embarcacions a motor més petites de 4 metres amb un 34%.

Barcelona, juny de 2014.- El sector nàutic català comença a reactivar-se amb un augment de la venda d’embarcacions noves i d’ocasió. La venda acumulada d’embarcacions noves a particulars de gener a maig de 2014 augmenta un 22% i les d’ocasió un 11%, segons dades de la Direcció General de la Marina Mercant. En total a Catalunya, s’han venut 304 unitats noves i 1.546 de segona mà.

Pel que fa les embarcacions noves, que han augmentat un 4,7%, destaca el 22% d’increment de la venda a particulars i la davallada d’un 37% a les empreses de lloguer d’embarcacions.

Tot i que la capitania marítima on més embarcacions s’han matriculat es la de Palamós (Girona), amb 133 unitats, moltes d’aquestes corresponen a compradors procedents de la demarcació de Barcelona que han adquirit més de la meitat de les 304 en total.

Jordi Senties, president de l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), declara que “el sector nàutic català comença a tenir més compradors i, tot i que encara estem lluny de les xifres prèvies a la crisi, el que sí podem dir és que hem sortit de la recessió “.

Dins de l’11% d’increment de les embarcacions d’ocasió no s’aprecien grans diferències entre les de motor (+11%) i les de vela (+14%); destaca, no obstant, el creixement de les embarcacions a motor més petites de 4 metres amb un 34%.

Barcelona, amb 710 embarcacions d’ocasió, ocupa la primera posició al rànquing i concentra el 46% de les vendes mentre que Palamós (Girona), amb 590, n’aglutina el 38% i Tarragona, amb 246, un 16%. Barcelona també lidera a Catalunya la venda d’embarcacions a vela d’ocasió, amb el 65% del total.

Segons Miquel Guarner, secretari general d’ADIN, “el creixement porta ja uns mesos sent progressiu i constant a la majoria dels segments, tants si parlem d’embarcacions noves com d’ocasió com si són de motor com de vela; això ens dóna la confiança que es tracta de l’inici d’un procés irreversible de recuperació del sector.”

Per a més informació:
· MONMAR COMUNICACIÓ – E. Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 ·685 506 531 · [email protected]
· ADIN – M. Guarner · Tel. 93 233 24 32 – Av. Reina Ma Cristina, s/n · 08004 (Bcn) · [email protected]

ndp_ADIN constata que el sector nàutic a Catalunya comença a reactivar-se amb un augment de la venda d\'embarcacions noves i d’ocasió ndp_ADIN constata que el sector nàutic a Catalunya comença a reactivar-se amb un augment de la venda d\'embarcacions noves i d’ocasió

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions