ADIN obté el compromís del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural Josep Ma Pelegrí per refer el Pla Rector d’Ús i Gestió del Cap de Creus

ADIN ha obtingut el compromís del conseller d’Agricultura Josep Ma Pelegrí de refer el PRUG del Cap de Creus per tal que inclogui “les necessitats dels sectors implicats i del territori”, com afirma Jordi Senties, president de l’entitat.

Senties ha agraït a Pelegrí “la disposició del Departament d’Agricultura a refer el pla i ha ofert la màxima col·laboració d’ADIN”.

Posteriorment, ADIN s’ha reunit amb l’alcalde de Castelló d’Empúries i president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Xavier Sanllehí, i amb representats del sector nàutic de la zona per informar sobre la posició del conseller de no perjudicar les activitats nauticoturístiques de la zona.

Girona, novembre de 2014.- L’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN) ha obtingut en una reunió recent el compromís del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural Josep Ma Pelegrí de refer el Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG) del Cap de Creus per tal que inclogui “les necessitats dels sectors implicats i del territori”, com afirma Jordi Senties, president de l’entitat. D’aquesta manera, el govern català confirma la seva posició, ja expressada pel director general de Medi Natural, Antoni Trasobares, de tenir en compte l’opinió dels sectors econòmics i municipis implicats abans de tirar endavant el PRUG. A banda de Pelegrí i Senties, a la trobada també hi han assistit el director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura a Girona, Vicenç Estanyol, la cap de gabinet del conseller, Anna Boada, i per part d’ADIN, el seu secretari general, Miquel Guarner.

Durant la reunió, Senties i Guarner han transmès al conseller Pelegrí la preocupació i rebuig a la proposta del PRUG del Parc Natural de Cap de Creus per part del sector nàutic, tant pel seu contingut com perquè s’ha elaborat “sense comptar amb les entitats arrelades al territori ni amb els sectors econòmics implicats com el de la nàutica”, segons ha manifestat Guarner. El conseller ha assegurat que el document inicial està totalment obert a modificacions i ha recomanat als col·lectius que els traslladin les seves opinions abans del 25 de novembre, data límit del termini per presentar al·legacions. A partir d’aquí, es farà un nou document que serà portat a informació pública per poder aconseguir un consens final. Senties ha agraït a Pelegrí “la disposició del Departament d’Agricultura a refer el pla i ha ofert la màxima col·laboració d’ADIN”. Posteriorment, ADIN s’ha reunit amb l’alcalde de Castelló d’Empúries i president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Xavier Sanllehí, i amb representats del sector nàutic de la zona per informar sobre la voluntat del conseller de no perjudicar les activitats nauticoturístiques de la zona. ADIN ha aprofitat l’ocasió per instar als col·lectius, associacions, clubs i persones físiques que vulguin a enviar les seves al·legacions a la Direcció General de Medi Natural.

Durant la llarga entrevista, el conseller i els representants d’ADIN han tractat altres temes com el Pla de Desenvolupament del Litoral i de les comarques catalanes amb aigües continentals i/o fluvials, que està elaborant el Departament d’Agricultura seguint l’exitós model del Pla de Desenvolupament Rural. En aquest sentit, Guarner ha manifestat “la necessitat de promoure la col·laboració público-privada amb el suport de les associacions per impulsar el pla”. Per la seva banda, Senties també ha demanat al conseller Pelegrí que defensi l’assignació d’una quota per la pesca d’esbarjo aprofitant el recent increment de la quota de captura de tonyina.Durant la llarga entrevista, el conseller i els representants d’ADIN han tractat altres temes com el Pla de Desenvolupament del Litoral i de les comarques catalanes amb aigües continentals i/o fluvials, que està elaborant el Departament d’Agricultura seguint l’exitós model del Pla de Desenvolupament Rural. En aquest sentit, Guarner ha manifestat “la necessitat de promoure la col·laboració público-privada amb el suport de les associacions per impulsar el pla”. Per la seva banda, Senties també ha demanat al conseller Pelegrí que defensi l’assignació d’una quota per la pesca d’esbarjo aprofitant el recent increment de la quota de captura de tonyina.

Per a més informació:
· MONMAR COMUNICACIÓ – E. Aymerich Jou – Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp)· [email protected]
· ADIN – M. Guarner – Tel. 93 233 24 32 – Avda. Reina Ma Cristina, s/n · 08004 Barcelona · [email protected]

ndp_ADIN obté el compromís del conseller d\'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural Josep Ma Pelegrí per refer el Pla Rector d\'Ús i Gestió del Cap de Creus ndp_ADIN obté el compromís del conseller d\'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural Josep Ma Pelegrí per refer el Pla Rector d\'Ús i Gestió del Cap de Creus

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions