La Fonda Xesc, amb una estrella Michelin, porta els seus clients a conèixer els bolets de l’entorn més pròxim

Es tracta d’una original iniciativa que té l’objectiu “de donar a conèixer les espècies de bolets que es poden trobar als boscos i muntanyes pròxims a Gombrèn i les seves propietats culinàries”, explica Francesc Rovira, cuiner de la Fonda Xesc.

Després de cada sortida, l’activitat continua amb un taller-demostració on el xef gironí explica els secrets de la cuina del bolet fent servir els exemplars que s’han trobat i que s’elaboren amb diferents receptes i a la mateixa cuina del restaurant.

“Sabíem que els show cookings són habituals a països com França i Suïssa i hem volgut fer-ho aquí per transmetre la nostra manera de fer cuina incorporant-hi la novetat de les sortides a conèixer els bolets”, afirma Meritxell Vilalta, cap de sala.

Gombrèn, octubre de 2014.- Seguint la filosofia d’acostar el plat al comensal, la Fonda Xesc, l’únic restaurant amb una estrella Michelin al Ripollès, ha decidit fer un pas endavant i ensenyar els seus clients quins bolets es poden trobar al seu entorn més pròxim. Es tracta d’una original iniciativa que forma part d’un taller sobre la cuina del bolet que organitza el restaurant amb l’objectiu “de donar a conèixer les espècies de bolets que es poden trobar als boscos i muntanyes pròxims a Gombrèn i les seves propietats culinàries”, explica Francesc Rovira, cuiner de la Fonda Xesc, que fa de guia a les sortides.

Les excursions tenen lloc a les muntanyes i boscos més pròxims al restaurant, com per exemple els del Santuari de Montgrony o del barri del Cortal de Gombrèn, on es troben “rossinyols de pi, fredelucs i algun rovelló”. “Volem descobrir a la gent els bolets que es troben per aquí però també com se’ls ha de tractar i quina és la millor manera de cuinar- los”, afegeix Rovira. Després de cada sortida, l’activitat continua amb un taller- demostració on el xef gironí explica de manera pràctica els secrets de la cuina del bolet fent servir els exemplars que s’han trobat i que s’elaboren amb diferents receptes i a la mateixa cuina del restaurant.

De fet, la idea d’engegar el taller o show cooking, com es coneix en anglès, sobre la cuina del bolet ja feia temps que els voltava pel cap al cuiner i a la Meritxell Vilalta, cap de sala de la Fonda Xesc. “Sabíem que els show cookings són habituals a països com França i Suïssa i hem volgut fer-ho aquí per transmetre la nostra manera de fer cuina incorporant- hi la novetat de les sortides a conèixer els bolets”, afirma Vilalta. El restaurant, que ja ha realitzat l’activitat amb èxit, té previst donar-hi continuïtat fins que s’acabi la temporada de bolets i es planteja fer el mateix a la primavera amb les herbes i plantes dels voltants amb propietats culinàries.

Sobre la Fonda Xesc
Fundada a la meitat dels anys 70, la Fonda Xesc s’ha convertit en un dels restaurants de referència de Girona i l’únic que compta amb una estrella Michelin al Ripollès. Sota les regnes del xef Francesc Rovira i la cap de sala Meritxell Vilalta, l’establiment s’ha guanyat el reconeixement de la crítica i el públic gràcies a una cuina creativa sense artificis que utilitza productes de proximitat i a un servei tant eficient com proper. S’ha convertit per a molts visitants vinguts d’arreu en un dels grans atractius turístics del petit poble de Gombrèn. El restaurant ofereix també allotjament amb catorze habitacions.

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ
: Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 / 685 506 531 (whatsapp) · info@monmar.net

ndp_La Fonda Xesc, amb una estrella Michelin, porta els seus clients a conèixer els bolets de l\'entorn més pròxim ndp_La Fonda Xesc, amb una estrella Michelin, porta els seus clients a conèixer els bolets de l\'entorn més pròxim

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions