L’última edició de la QUAM de Vic consolida el seu paper de fòrum i plataforma referent de nous projectes

Ha tancat la seva última edició “complint les expectatives i amb un balanç molt positiu quant a participació i resultats”, segons afirma Ramon Parramon, el seu director.

Ha donat a conèixer experiències innovadores com Planters que ha introduït artistes a les aules; Girona.doc, on un grup d’alumnes de l’Institut Carles Rahola de Taialà ha documentat audiovisualment “l’essència social de Girona”; i un taller per involucrar el personal de les escoles en els processos creatius.

Hi han assistit una vuitantena d’especialistes i professionals, des d’artistes fins a crítics d’art, investigadors, pedagogs, gestors culturals i estudiants procedents de Catalunya, Madrid, Andalusia i el País Valencià.

Vic, 1 de desembre de 2014.- La QUAM 2014, esdeveniment que reivindica el paper de l’art a l’educació, ha tancat la seva última edició “complint les expectatives i amb un balanç molt positiu quant a participació i resultats”, segons afirma Ramon Parramon, el seu director. Malgrat el mal temps del cap de setmana, “ha consolidat el seu paper com a plataforma de nous projectes i de fòrum de debat sobre possibles models de relació entre art i educació”. La participació de l’artista Jordi Colomer, que ha impartit un taller, ha donat un dimensió internacional a l’edició.

La iniciativa, organitzada per ACVic Centre d’Arts Contemporànies, ha donat a conèixer en el marc del Fòrum QUAM experiències innovadores que conjugen educació i art com Planters que ha introduït artistes a les aules de centres educatius de Salt i Torroella de Montgrí. O bé Girona.doc, on un grup d’alumnes de l’Institut Carles Rahola de Taialà ha documentat audiovisualment “l’essència social i urbana de la ciutat de Girona”. També hi ha projectes que busquen involucrar el personal de les escoles en els processos creatius com el presentat pels alumnes del curs de co-creació impartit per Lluís Sabadell (CoCreable) a ACVic. “Són projectes que, ja sigui com a prova pilot o programa, obren vies en dues direccions: l’artística i l’educativa”, comenta Parramon.

A banda, durant la QUAM s’ha pogut sentir la veu de reconeguts experts de l’art com la comissària i crítica Rosa Pera, la directora del Centre d’Art la Panera de Lleida Glòria Picazo, la professora de la Universitat de Vigo Isabel Rueda i la codirectora de l’associació Experimentem amb l’Art Dolors Juarez, que han participat en una taula rodona. A l’acte hi han assistit una vuitantena d’especialistes i professionals, des d’artistes fins a crítics d’art, investigadors, pedagogs, gestors culturals i estudiants procedents de Catalunya, Madrid, Andalusia i el País Valencià.

El programa també ha inclòs la participació d’un artista internacional com Jordi Colomer, que ha impartirt un taller on s’ha treballat amb arxius històrics i audiovisuals de la plaça Major de Vic. Altres alicients de l’edició han estat una retrospectiva sobre la QUAM i la presentació d’un monogràfic que la revista Quadern ha dedicat a l’esdeveniment. La QUAM compta amb el suport de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Un referent que suma prop de 40 anys
La QUAM, que conserva l’acrònim sorgit del seu nom original, Quinzena d’Art de Montesquiu, es va dur a terme per primera vegada a Montesquiu l’any 1978 quan alguns artistes van organitzar tallers d’arts gràfiques i pintura sota l’impuls de la Diputació de Barcelona. Aquell “esperit de formació” que en va motivar l’aparició, com ho descriu Maite Palomo, gerent d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies, entitat que es va fer càrrec d’organitzar la QUAM al 1992, es manté intacte gairebé 40 anys després. En tot aquest temps, l’esdeveniment ha sabut consolidar el seu paper pioner de promotor d’iniciatives i debat sobre la interconnexió entre art i educació i donar-se a conèixer a tot l’Estat i fins i
tot a l’estranger.

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ · E. Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531(whatsapp) · info@monmar.net

NDP_L\'última edició de la QUAM de Vic consolida el seu paper de fòrum i plataforma referent de nous projectes NDP_L\'última edició de la QUAM de Vic consolida el seu paper de fòrum i plataforma referent de nous projectes

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions