El Lluçanès celebra el Nadal amb un festival de boogie woogie que té l’objectiu de créixer i promocionar el territori

Conscient de les possibilitats de promoció que aquest estil musical pot tenir pel territori, el Consorci del Lluçanès organitza aquest Nadal el Festival Campi qui Boogie al Lluçanès amb la participació de dues figures internacionals del gènere, Frank Muschalle i Lluís Coloma.

Des del consorci es veu com “una oportunitat de donar a conèixer el Lluçanès a través d’una gènere musical que està a l’alça i aprofitant que comptem amb el suport d’un dels seus mestres com Lluís Coloma”.

De cara a l’any vinent, l’entitat es planteja fer créixer el festival amb la incorporació de nous concerts i artistes internacionals i un programa d’ctivitats i accions de promoció.

Santa Creu de Jutglar, 15 de desembre de 2014.- El boogie woogie està de moda al Lluçanès. El Consorci del Lluçanès, conscient de les possibilitats de promoció que aquest estil musical pot tenir al territori, organitza aquest Nadal el Festival Campi qui Boogie al Lluçanès amb la participació de dues figures internacionals del gènere, Frank Muschalle i Lluís Coloma, un dels seus grans promotors a Catalunya. La iniciativa es repetirà l’any que ve amb un programa de concerts i activitats més ampli.

El festival, que aquest any inclou un concert el dissabte 27 de desembre a l’Ateneu de Sant Feliu Sasserra, permetrà veure en directe dues de les principals figures del boogie woogie a l’actualitat, el mateix Coloma, que resideix a Lluçà, i l’alemany Frank Muschalle, que han tocat junts a països com Alemania, Suïssa i França. Ambdós pianistes interpretaran a quatre mans algunes de les peces més populars d’un gènere “molt ballable, divertit, hipnòtic i energètic”, com el descriu Coloma.

Des del consorci es veu la iniciativa com “una oportunitat per donar a conèixer el Lluçanès a través d’una gènere musical que està a l’alça i aprofitant que comptem amb el suport d’un dels seus mestres com Lluís Coloma”, explica Xavier Barniol, el seu director tècnic. De cara a l’any vinent, l’entitat es planteja fer créixer el festival, amb la incorporació de nous concerts i artistes internacionals i un programa d’ctivitats i accions de promoció. “Els assistents al festival podran gaudir dels concerts però també d’altres atractius del Lluçanès com el paisatge i la gastronomia”, explica Barniol. A més, “la millora en les comunicacions per carretera són un punt més a favor del festival”, afegeix.

De fet, el boogie woogie és cada vegada més present a l’oferta musical del Lluçanès- sobretot des de que Coloma hi resideix- però també de Catalunya en general. “Tot i que no és un estil musical que es promocioni massa, el canvi pel que fa a públic i concerts dels últims anys ha estat exponencial”, afirma Coloma, que ha contribuït des del seu vessant de promotor a introduir el boogie woogie a Catalunya i l’Estat i que ha tocat a països com als Estats Units, Suïssa i França. L’organització del concert compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu Sasserra. El preu de l’entrada és de 5 euros.

Mestre del boogie woogie
Parlar de Lluís Coloma és fer-ho d’una de les figures més rellevants del boogie woogie a nivell mundial, un gènere originari dels anys 40 als Estats Units que progressivament s’ha anat introduint a l’escena musical catalana. Nascut a Barcelona, Coloma és un pianista polifacètic i premiat -Músic de l’any 2003 per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, Artista BluesCat 2006-, influenciat musicalment per Jerry Lee Lewis, Roosevelt Sykes i Alan Price, que s’ha dedicat els últims anys a impulsar “un circuit de concerts de boogie woogie”. D’aquí que hagi volgut compaginar la seva carrera musical amb l’organització d’esdeveniments com el Festival Internacional de Boogie Woogie de Barcelona, la cita anual Blues & Boogie Reunion de Terrassa i la Boogie Woogie Jubilee de Barcelona. També ha enregistrat prop d’una desena de discos, ja sigui en solitari i composicions pròpies o bé amb altres pianistes com la llegenda del boogie woogie, Bob Seeley (International Boogie Woogie Explosion). Per la seva banda, Frank Muschalle és un dels pianistes de boogie woogie més destacats d’Europa. Influenciat musicalment pel trio Ammons / Johnson / Lewis, Axel Zwingenberger o Cow Cow Davenport, Muschalle destaca per la seva capacitat d’improvisació.

En el següent vídeo, es pot veure una actuació de Lluís Coloma i Frank Muschalle alTerrassa Blues and Boogie Reunion de 2012: https://www.youtube.com/watch?v=9Ay2zvnXzd0.

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ · E. Aymerich Jou · Tel. 685 506 531 (whatsapp)/ 93 812 58 97 · info@monmar.net.
CONSORCI DEL LLUÇANÈS · Xavier Barniol · 93 888 00 50 · puntinquiet@consorci.llucanes.cat

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions