El Gremi de Llibreters de Catalunya espera que aquest Sant Jordi suposi un impuls a la recuperació del sector

El Gremi de Llibreters de Catalunya espera que, un any més, Sant Jordi i el Dia del Llibre “siguin una gran festa cívica i ciutadana i de reivindicació de la literatura, el plaer de llegir i regalar llibres”.

El Gremi encara aquesta edició amb l’esperança que “suposi un impuls per al sector i es corroborin els símptomes de recuperació dels últims mesos”, com manifesta Antoni Daura, el seu president.

La Cambra del Llibre de Catalunya valora l’esforç del sector per posar al mercat “una amplíssima i atractiva oferta de llibres”, segons el seu president, Patrici Tixis.

Barcelona, 20 d’abril de 2015.- El Gremi de Llibreters de Catalunya espera que, un any més, Sant Jordi i el Dia del Llibre “siguin una gran festa cívica i ciutadana i de reivindicació de la literatura, el plaer de llegir i regalar llibres”. L’entitat encara aquesta edició amb l’esperança que “suposi un impuls per al sector i es corroborin els símptomes de recuperació dels últims mesos”, com manifesta Antoni Daura, el seu president. Per la seva banda, la Cambra del Llibre de Catalunya valora l’esforç del sector per posar al mercat “una amplíssima i atractiva oferta de llibres”, segons el seu president, Patrici Tixis.

En l’acte de presentació de les novetats del sector per Sant Jordi, Daura ha expressat el seu convenciment que la diada serà un èxit i que la gent “tornarà a sortir massivament a gaudir del Dia del Llibre, com mana la tradició”; i més, tenint en compte que cau en un dia laborable. “Els llibreters afrontem aquest Sant Jordi tan il·lusionats i motivats com sempre i esperant també que es confirmi la tendència a l’alça en el consum de llibres”, ha assenyalat Daura. “Això serà possible gràcies a la densa xarxa de llibreries que fan accessible la lectura a tots els racons del país, a l’esforç enorme perquè aquest dia ningú no es quedi sense el seu llibre, al treball diari per ser un focus de referència cultural, tot relligant-se amb les entitats, biblioteques, etc. del seu barri, ciutat o poble”. El president del Gremi també ha valorat aquest dinamisme i capil·laritat territorial, com es demostra en el darrer informe del Mapa de Llibreries, en què “Catalunya és el lloc amb més capacitat de renovació i adaptació del model de negoci junt amb la ciutat de Madrid”. Les expectatives del Gremi de Llibreters quant a venda són que es pugui superar el nivell assolit l’any passat.

El Gremi ha aprofitat l’acte per fer una crida a la ciutadania perquè surti a gaudir de la festa i també ha reivindicat el protagonisme de la vasta oferta de gèneres i autors de la jornada. En aquest sentit, Patrici Tixis ha subratllat el “gran esforç de producció i logística que fa tot el sector per tal que tothom pugui tenir el llibre que vol aquest dia”. L’oferta de llibres abarca des de la narrativa i els llibres d’història, assaig i actualitat política fins als títols infantils i juvenils, la poesia i una àmplíssima gamma de llibres especialitzats.

Suport a la candidatura de Barcelona com a ciutat literària de la UNESCO
Durant l’acte, el Gremi de Llibreters ha fet explícit el seu suport a la candidatura de Barcelona com a ciutat literària de la UNESCO. “Comptem amb l’editorial en actiu més antiga d’Europa i una de les xarxes de llibreries més densa per fer accessible el llibre i la lectura a tota la ciutadania. L’ecosistema que relliga creadors, indústria, comerç i ciutadania és un dels actius que més ens defineix com a cultura. Un cas que ens omple d’orgull: el Dia del Llibre dins el dia de Sant Jordi, la jornada més multitudinària, transversal, cívica i festiva del llibre, va ser l’exemple que va prendre per a declarar, ara fa 20 anys, el 23 d’abril com a Dia Mundial del Llibre”, argumenta el gremi. “Seria fantàstic que, en aquest 20è aniversari, la ciutat que en va ser l’origen fos declarada ciutat literària per l’entitat que vetlla, a nivell mundial, per preservar i promoure la cultura”.

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou – Tel. 93 812 58 97 – 685 506 531 (whatsapp) – [email protected]

ndp_El Gremi de Llibreters de Catalunya espera que aquest Sant Jordi suposi un impuls a la recuperació del sector ndp_El Gremi de Llibreters de Catalunya espera que aquest Sant Jordi suposi un impuls a la recuperació del sector

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions