EXERCICI PRÀCTIC DEL CURS DE MARQUETINK DIGITAL : És possible tenir un advocat de capçalera?

La figura del metge de capçalera es prou coneguda: ve, ens escolta i ens tracta, de forma habitual, quan ens cal, i sabent qui som i què necessitem, també ens redirigeix a l´especialista; li tenim comfiança.

Olot, abril 2015.- L´empresa  App Advocats ha creat un servei d´assessorament basat en la comfiança, no volen ser el teu advocat, volen ser el teu advocat de capçalera.

“Les noves tecnologies ens permeten estar en contacte les 24 hores,  els 365 dies de l´any, això que és un fet innegable, ens pot aportar valor en la relació amb el nostre assessor legal? El problema no és tecnològic, tots tenim al nostre abast els dispositius necessaris “, declara l´ impulsor del projecte.

“I tots ens hem trobat en situacions on ens caldria sortir de dubtes : estem a l´aeroport i es produeix un retard en el vol que hem d´agafar, com hem de reaccionar? Val la pena de fer un esborrany de la declaració de renda d´enguany, abans de que s´acabi aquest any ? S´ens nega l´accés a una prestació de la seguretat social, podem posar un recurs? “ són alguns dels exemples que ens posen.

Aparentment hi ha situacions, aquestes i d´altres on l´intervenció inmediata del nostre advocat ens podría beneficiar, per què no ens hi posem en contacte?

La resposta que ens donen des de App Advocats sembla prou clara, “ és una qüestió de comfiança, la relació amb nosaltres ha de ser fluïda i sense sorpreses, sabem perfectament que normalment el preu és una barrera, en aquest sentit  tenim clar que no es tracta de fer-se ric, ni molt menys, però no volem renunciar a oferir un servei professional, i no és un caprici; hi ha un tema en el que sóm especialment sensibles : No creiem correcta que un órgan administratiu interpreti la norma d´una manera que ens és desfavorable en una quantitat petita, 100,200 o 300 euros, i simplement hagim d´acceptar aquesta diferència perque la defensa del cas ja ens és més cara; el mateix si estem davant d´una gran empresa de serveis o de transport etc. Tenim clar que volem facilitar la prevenció, i també les demandas de quantitats petites que justament per això no permeten una defensa en els paràmetres dels despatxos d´advocats normals. Ens sembla que hem trobat un punt d´equilibri interessant, i en el nostre servei de consultes aplicarem la famosa sèrie de Fibonnacci, de manera que hi haurà consultes gratuites i altres de pagament ( 30 euros) : la primera consulta és gratuita, la segona és pagant, això obra la porta de dues consultes gratuites més, i les tres pròximes també són pagant, però llavors en tenim cinc de gratuites ( 1,1,2,3,5 ), els detalls es poden veure a la nostra web, però volem fomentar el contacte habitual i també el dret com una eina bàsica de ciutadania “.

Des del web també hi ha accés gratuït a una sèrie de videos on es donen les idees bàsiques que ens permetran esbaïr els dubtes més habituals : com preparar una herència, què són les clausules abusives… “busquem que l´advocat sigui un recurs normal, que per exemple ens eviti de caure en els paranys dels mals venedors d´assegurances, o ens permeti saber millor el que implica llogar una vivenda de la nostra propietat” , ens aclareixen.

“El projecte ja està en marxa, l´empresa es base en el web www.app-advocats.org, i permet posar-se en contacte a través del blog, d´skype o bé d´una aplicació per a móvil; es busca clarament el contacte directe, més enllà de concertar l´habitual cita al despatx”.

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions