El Gremi de Llibreters valora els símptomes de recuperació de la jornada de Sant Jordi

La sensació entre les llibreries agremiades és que hi va haver “un increment en l’afluència de públic i un augment de vendes”, que es precisarà en xifres un cop se n’hagi fet balanç.

La millora en les vendes ja es va detectar “la vigília de Sant Jordi i en dies previs, especialment entre clients i lectors habituals que no volien quedar-se sense el llibre que havien triat durant la diada”.

Fa pública la llista de llibres més venuts de la diada segons les dades recollides per LibriRed, sistema que envia informació de manera automàtica de 220 punts de venda (llibreries, cadenes de llibreries, hipermercats, grans superfícies, etc).

Barcelona, 24 d’abril de 2015.- El Gremi de Llibreters de Catalunya fa una valoració “molt positiva” de la jornada de Sant Jordi i constata que hi va haver un “optimisme generalitzat tant entre el sector com la ciutadania”. La sensació entre les llibreries agremiades és que hi va haver “un increment en l’afluència de públic i un augment de vendes”, que es precisarà en xifres un cop se n’hagi fet balanç.

La millora en les vendes ja es va detectar “la vigília de Sant Jordi i en dies previs, especialment entre clients i lectors habituals que no volien quedar-se sense el llibre que havien triat durant la diada”, comenta Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters. En determinades llibreries, a les hores punta, l’allau humana tant als establiments habituals com a les parades “va fer impossible assolir més vendes per falta d’espai”.

Pel que fa a les demarcacions de Girona, Tarragona i Lleida, es corrobora la “tònica a l’alça en públic i vendes” respecte l’any anterior, com constaten M. Carme Ferrer, Jordi Caselles i Josep Rovira, presidents dels gremis de llibreters de les demarcacions de Girona, Lleida i Tarragona.

Des del gremi,també s’ha detectat “un augment de les activitats i del contacte dels autors amb els lectors, una major internacionalització de la diada i, a Barcelona ciutat,la incorporació de nous espais en barris més enllà del centre”. També s’ha constatat que ha crescut “l’afluència de públic en els eixos urbans on participen les llibreries de l’entorn”.

Més diversitat que mai al rànquing
Al rànquing de vendes, que us oferim avui ampliat i actualitat respecte el d’ahir i amb dades de LibriRed, es pot veure “la gran diversitat d’oferta i de tria per part dels lectors -dada molt positiva des d’un punt de vista industrial, comercial i cultural- i “l’augment de la presència d’autors catalans”.

Es contata també “el predomini de la ficció i l’interès per la temàtica relacionada amb el procés sobiranista”. Sobre el llibre infantil, “abunden els llibres sobre la temàtica de Sant Jordi; aquest any, hi ha també, entre els més venuts, llibres per al públic juvenil”.

Llibres més venuts recollits per LibriRed
Per altra banda, el Gremi de Llibreters de Catalunya fa pública la llista de llibres més venuts de la diada segons les dades recollides per LibriRed, sistema que envia informació de manera automàtica de 220 punts de venda (llibreries, cadenes de llibreries, hipermercats, grans superfícies, etc).

En aquesta llista no s’inclouen les dades dels punts de venda a peu de carrer. El proper dilluns 27 d’abril el president del Gremi de Llibreters de Catalunya Antoni Daura farà un balanç final de Sant Jordi, conjuntament amb el conseller de Cultura Ferran Mascarell, el president de la Cambra del Llibre de Catalunya Patrici Tixis i el president de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana Albert Pèlach, en un acte organitzat per la Conselleria de Cultura. A l’acte, es lliuraran les llistes definitives de títols més venuts que incorporaran les dades de Les parades al carrer de les llibreries.

Es faciliten cinc rànquings:

. rànquing global de Catalunya
. rànquing de la demarcació de Barcelona
. rànquing de la demarcació de Lleida
. rànquing de la demarcació de Tarragona
. rànquing de la demarcació de Girona

Sobre LibriRed
LibriRed és una plataforma de coneixement i gestió de la cadena del llibre impulsada per la Cambra del Llibre de Catalunya (entitat de la qual forma part el Gremi de Llibreters de Catalunya) i la Confederación Española de Gremios y Asociaciones de
Libreros (Cegal) per unir esforços i ampliar el projecte LibriData al conjunt de l’estat espanyol. En aquests moments LibriRed integra les dades diàries de 450 punts de venda de llibres de l’estat espanyol.

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou – Tel. 93 812 58 97 – 685 506 531 (whatsapp) – [email protected]

ndp_El Gremi de Llibreters valora els símptomes de recuperació de la jornada de Sant Jordi ndp_El Gremi de Llibreters valora els símptomes de recuperació de la jornada de Sant Jordi

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions