El Gremi de Llibreters es congratula de l’èxit de Sant Jordi que ha tancat amb un increment d’un 6% de la facturació

Ha expressat la seva satisfacció davant del balanç de venda de Sant Jordi que s’ha saldat amb 20,35 ME de facturació i 1,53 milions d’exemplars venuts i un augment d’un 6% i un 4% en comparació amb l’any anterior respectivament.

El president del Gremi de Llibreters ha remarcat “la bona venda que ja es va donar els dies anteriors a Sant Jordi” i ha tret importància als rànquings de llibres des d’un punt de vista econòmic ja que “els 10 llibres més venuts representen tan sols el 6,49% del total”.

Respecte el nombre de títols, se n’han venut uns 43.070, pràcticament el doble que l’any anterior (22.571).

Barcelona, 27 d’abril de 2015.- El Gremi de Llibreters de Catalunya ha expressat avui la seva satisfacció davant del balanç de venda de Sant Jordi que s’ha saldat amb 20,35 ME de facturació i 1,53 milions d’exemplars venuts i un augment d’un 6% i un 4% en comparació amb l’any anterior respectivament. Les dades, que s’han presentat en un acte a la Conselleria de Cultura, confirmen la tendència a l’alça de les vendes dels últims mesos. També s’ha donat a conèixer la llista definitiva de llibres més venuts ara ja amb la informació de les parades.

Durant el brindis de Sant Jordi, com s’ha batejat l’acte, el president del Gremi Antoni Daura s’ha felicitat per les xifres que suposen “la consolidació de la tendència a l’alça dels últims mesos” i confirmen “els indicis de recuperació en el consum de llibres”. També ha remarcat “la bona venda que ja es va donar els dies anteriors a Sant Jordi” i ha tret importància als rànquings de llibres des d’un punt de vista econòmic ja que “els 10 llibres més venuts representen tan
sols el 6,49% del total”.

El balanç posa de manifest que durant la diada es van vendre 1.530.000 exemplars, un 4% més que al 2014 el que suposa una facturació de 20,35 ME (+6% que els 19,2 ME de l’any passat). Respecte el nombre de títols, se n’han venut uns 43.070, pràcticament el doble que l’any anterior (22.571) distribuïts de la següent manera: 10.319 de ficció, 17.348 de no ficció i 15.402 d’infantil i juvenil. Quant a l’idioma, el 32,87% dels títols venuts són en català i el 67,13%
en castellà.

A banda de Daura, a l’acte també han intervingut el conseller de Cultura Ferran Mascarell, el president del Gremi d’Editors de Catalunya Patrici Tixis i el de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana Albert Pèlach. Tots ells s’han mostrat satisfets per com ha anat aquest Sant Jordi i han coincidit en què la diada encara té recorregut ja que, com ha assenyalat Tixis, “hi ha un 35% de catalans que no llegeix mai”.

Llista definitiva de libres més venuts recollits per LibriRed
Per altra banda, el Gremi de Llibreters de Catalunya fa pública la llista definitiva a nivell de Catalunya de llibres més venuts de la diada segons les dades recollides per LibriRed, sistema que envia informació de manera automàtica de 220 punts de venda (llibreries, cadenes de llibreries, hipermercats, grans superfícies, etc). En aquesta llista s’inclouen les dades de les parades de llibres a peu de carrer.

Sobre LibriRed
LibriRed és una plataforma de coneixement i gestió de la cadena del llibre impulsada per la Cambra del Llibre de Catalunya (entitat de la qual forma part el Gremi de Llibreters de Catalunya) i la Confederación Española de Gremios y Asociaciones de Libreros (Cegal) per unir esforços i ampliar el projecte LibriData al conjunt de l’estat espanyol. En aquests moments LibriRed integra les dades diàries de 450 punts de venda de llibres de l’estat espanyol.

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou – Tel. 93 812 58 97 – 685 506531 (whatsapp) - [email protected]

ndp_El Gremi de Llibreters es congratula de l\'èxit de Sant Jordi que ha tancat amb un increment d\'un 6% de la facturació ndp_El Gremi de Llibreters es congratula de l\'èxit de Sant Jordi que ha tancat amb un increment d\'un 6% de la facturació

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions