El 1r Catalunya Coworking Day clou amb un èxit de participació i l’objectiu de convertir-se en la gran cita anual del sector

En jornada de matí i tarda, la cita va reunir prop d’un centenar d’assistents entre professionals, gestors d’espais de coworking i empreses, que van poder realitzar tallers, assistir a una taula rodona i la presentació de projectes d’èxit o bé aportar solucions a necessitats reals d’empreses.

Els organitzadors CoWorking Tona i l’Associació Coworking de Catalunya (Cowocat) qualifiquen la iniciativa d’èxit i estan convençuts que tindrà continuïtat l’any que ve amb la segona edició.

Hi va haver lloc per a la creativitat amb una activitat que va fer asseure junts a les empreses Novatilu, dedicada a l’equipament urbà, al centre de paddle Paddle Indoor Tona i Àrea 13, firma especialitzada en la creació d’àrees de serveis mínims per a autocaravanes, amb professionals que els van aportar solucions a les seves necessitats.

Tona, maig de 2015.- Tona (Osona) es va convertir ahir en la capital catalana del coworking durant el 1r Catalunya Coworking Day. En jornada de matí i tarda, la cita va reunir prop d’un centenar d’assistents entre professionals, gestors d’espais de coworking i empreses, que van poder realitzar tallers, assistir a una taula rodona i la presentació de projectes d’èxit o bé aportar solucions a necessitats reals d’empreses. Els organitzadors CoWorking Tona i l’Associació Coworking de Catalunya (Cowocat) qualifiquen la iniciativa d’èxit i estan convençuts que tindrà continuïtat l’any que ve amb la segona edició.

L’esdeveniment, que va inaugurar l’alcalde de Tona Josep Salom, va reunir en una taula rodona a Ricard Faura, cap del Servei de la Societat del Coneixement de la Generalitat de Catalunya, que va expressar la intenció de l’administració de fomentar el coworking en aquells llocs on no hi hagi oferta privada; Yolanda Triviño, que va presentar Valkiria Hub Space, una plataforma empresarial que ofereix un clúster de serveis a Barcelona i que és també un espai de coworking; i Maite Moreno, de Monday Happy Monday i experta en noves formes d’organització del treball, que va posar de manifest com també les multinacionals com Endesa o Coca-Cola ja estan apostant pel treball col·laboratiu.

El programa va incloure un taller adreçat a conèixer els beneficis del coworking, que va anar a càrrec de Lorena Estévez, Jose Serralvo i Toni Cátedra, coworkers d’Alpha Espai Coworking, i un altre per a gestors de centres de coworking sobre fiscalitat que va impartir Anna Rosell, d’IMBGrup. Però també hi va haver lloc per a la creativitat amb una activitat que va fer asseure junts a les empreses Novatilu, dedicada a l’equipament urbà, al centre de paddle Paddle Indoor Tona i Àrea 13, firma especialitzada en la creació d’àrees de serveis per a autocaravanes, amb professionals que els van aportar solucions a les seves necessitats des de diferents punts de vista. “Ha estat una activitat molt satisfactòria i pràctica per a tothom que segur que repetirem”, afirmen Santi Casas, propietari de CoWorking Tona, i Jordi Silvente, president de Cowocat.

A la tarda, la jornada va incloure la presentació de tres projectes d’èxit, com La Magrana, un espai de coworking de Valls premiat pel seu dinamisme per la Diputació de Tarragona i impulsor de XECC (Xarxa d’Espais Coworking del Camp), a càrrec de Laia Benaiges; Les Golfes, una comunitat d’artistes que es promociona des de de CoEspai, a Girona, a càrrec d’Olga Taravilla, i Cowocat_Rural, una xarxa d’espais públics de coworking en entorns rurals que s’ha impulsat des de Riba-Roja d’Ebre a través del Departament d’Agricultura de la Generalitat i amb fons Leader, a càrrec de Begoña Garcia . La intervenció per Skype del conegut emprenedor català Xavier Verdaguer, afincat a Sillicon Valley, per explicar el projecte Imagine Express, destinat a generar solucions en aplicacions, acompanyat des de la sala la Canal, de la periodista Eva Torrents i l’estudiant Marc Aleix, participants de l’última edició, va cloure una “gran jornada de coworking”, segons Casas i Silvente.

A banda dels organitzadors, el 1r Catalunya Coworking Day, va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tona i de les empreses Gerall Consulting, Pedrosa Busquets & Associats i Monmar Comunicació.

Sobre Cowocat i CoworkingTona
CoWorkingTona és un centre de coworking en funcionament des de principis de 2014 que organitza regularment activitats, com ponències, tallers i esmorzars empresarials, per tal de dinamitzar l’espai i contribuir a la col·laboració i formació del seus coworkers. Situat a Tona, va ser el primer centre de coworking d’iniciativa privada en posar-se en funcionament a Osona sud. Per la seva banda, l’Associació Coworking de Catalunya (Cowocat) és una entitat sense ànim de lucre que agrupa els espais de coworking catalans nascuda amb la voluntat de “representar el concepte coworking entre els diferents espais i formats que existeixen a Catalunya”. Amb seu a Barcelona i constituïda a principis de l’any passat, té entre els seus principals reptes els “d’incloure a tots els actors i figures que configurin el concepte coworking i d’aquesta manera fer de la comunitat una suma de coneixement” i “introduir el model en universitats, escoles i empreses com un nou format de treball”.

DESCARREGAR FOTOS JORNADA (Crèdit: Ferran Casas, Coworking Tona) (peu de foto: a cada arxiu)

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · [email protected]

ndp_El 1r Catalunya Coworking Day clou amb un èxit de participació i l\'objectiu de convertir-se en la gran cita anual del sector ndp_El 1r Catalunya Coworking Day clou amb un èxit de participació i l\'objectiu de convertir-se en la gran cita anual del sector

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions