L’Associació de Majoristes de Mercavallès lamenta la rescissió unilateral del conveni amb el Consell Comarcal i insta els ajuntaments de Terrassa i Sabadell a negociar un nou model de gestió

L’Associació de Majoristes de Mercavallès lamenta la rescissió “unilateral” del conveni de gestió del mercat “sense previ avís” per part de l’equip de govern del Consell Comarcal del Vallès Occidental que “trenca un model basat fonamentalment en tres aspectes: compromís, participació i transparència”.

L’Associació nega que hi hagi “raons de dèficit econòmic” i insta els ajuntaments de Terrassa i Sabadell, titulars de la infraestructura, a negociar un nou model de gestió. Subratlla que durant el temps que ha estat vigent el conveni de col·laboració amb el mercat ha sigut capaç de generar prop de 822.000 € i un romanent de més de 400.000 € fins l’any 2013.

L’Associació manifesta el seu “rebuig i descontentament” vers “la gestió conflictiva del gerent del Consell Comarcal Lucio Villasol” i està decidida a “emprendre les actuacions necessàries per defensar els drets dels empresaris així com el correcte funcionament del mercat” que considera que ha de basar-se “en la transparència i una gestió eficient”.

Terrassa, maig de 2015.- L’Associació de Majoristes de Mercavallès lamenta la rescissió “unilateral” del conveni de gestió del mercat “sense previ avís” per part de l’equip de govern del Consell Comarcal del Vallès Occidental, format per la presidenta i els vicepresidents, que “trenca un model basat fonamentalment en tres aspectes: compromís, participació i transparència”. “Una forma de treballar que ha estat vigent des de 2004 i amb uns resultats prou evidents per a tothom: control econòmic, inversions i dinamització del mercat”. L’Associació nega glass frames online que hi hagi “raons de dèficit econòmic” i insta els ajuntaments de Terrassa i Sabadell, titulars de la infraestructura, a negociar un nou model de gestió.

Tot i que la decisió de rescissió s’havia pres el passat 16 d’abril, i es basa fonamentalment en raons econòmiques, l’Associació de Majoristes de Mercavallès no ha rebut els estudis fins tres setmanes més tard i aquests detallen uns costos que ara s’atribueixen al mercat corresponents a 2014, concretament una despesa de personal del Consell Comarcal de prop de 150.000 euros “que no s’ajusta en absolut a la realitat”, a banda dels treballadors directes del mercat. L’Associació, que està analitzant la informació, està decidida a “emprendre les actuacions necessàries per defensar els drets dels empresaris així com el correcte funcionament del mercat” que considera que ha de basar-se “en la transparència i una gestió eficient pensada per dinamitzar el mercat i els serveis que dóna”.

L’Associació subratlla que durant el temps que ha estat vigent el conveni de col·laboració amb el mercat ha sigut capaç de generar prop de 822.000 € en diners procedents de les taxes (principalment pagades pels empresaris) i preus públics, que s’han aplicat en mantenir i millorar les instal·lacions, així com un romanent de més de 400.000 € fins l’any 2013.

Per altra banda, l’associació manifesta el seu “rebuig i descontentament” vers “la gestió permanentment conflictiva i gens respectuosa del gerent del Consell Comarcal Lucio Villasol (PSC – Terrassa)” per la seva tasca “poc transparent” i “haver perjudicat, des del seu nomenament, la relació i comunicació entre ambdues entitats”.”Ha entorpit la dinàmica de funcionament del mercat prenent decisions unilaterals que contradiuen el reglament del mercat o bé el mateix conveni i realitzant actuacions sense el coneixement de la l’Associació, fora del marge reglamentari de Mercavallès”. “Tot plegat no genera cap confiança, qüestió que durant tots els anys anteriors, abans de l’entrada del gerent actual, s’havia aconseguit amb el compromís de totes les parts”.

Per tal de trobar una solució, l’Associació insta l’Ajuntament de Terrassa i l’Ajuntament de Sabadell, com a propietaris de la infraestructura, a “reaccionar i assumir les regnes de la situació per obrir un procés de negociació que pugui conduir a la creació d’un nou model de gestió més eficient, transparent i directe que permeti dinamitzar el mercat”. L’Associació també convida les forces polítiques que opten a les alcaldies de Terrassa i Sabadell a les pròximes eleccions municipals a “mantenir una reunió per tal de poder-los ampliar la informació sobre la feina feta en la gestió del mercat i explicar-los el model que proposa aplicar en el futur”.

Mercavallès, un mercat majorista amb emplaçament estratègic
Fundat l’any 1972, Mercavallès és a l’actualitat el segon mercat majorista més important de Catalunya, amb una quarentena d’empreses que comercialitzen prop de 73.000 tones anuals de fruita, verdura, productes carnis i d’alimentació en general. La seva privilegiada situació, al costat de l’AP-7 i a prop de l’aeroport i del port de Barcelona, junt amb l’aposta per oferir un producte fresc i de qualitat a preus competitius, l’han convertit en el principal proveïdor de comerços minoristes i empreses de restauració, catèring i botigues de queviures de la comarca del Vallès Occidental i dels territoris que l’envolten. La propietat del mercat és compartida entre els municipis de Terrassa i Sabadell i el responsable de la seva gestió és el Consell Comarcal del Vallès Occidental en coordinació amb l’Associació de Majoristes de Mercavallès.

DESCARREGAR IMATGES DE RECURS (Crèdit: Associació de Majoristes de Mercavallès)

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ: Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp)· [email protected]

ndp_L\'Associació de Majoristes de Mercavallès lamenta la rescissió unilateral del conveni amb el Consell Comarcal i insta als ajuntaments de Terrassa i Sabadell a negociar un nou model de gestió ndp_L\'Associació de Majoristes de Mercavallès lamenta la rescissió unilateral del conveni amb el Consell Comarcal i insta als ajuntaments de Terrassa i Sabadell a negociar un nou model de gestió

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions