Els cicles de l’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró” superen el 90% d’inserció laboral i formativa

Més d’un 90% dels alumnes de l’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró” que van acabar un cicle formatiu l’any passat treballa o segueix estudiant, segons un estudi recent elaborat pel mateix centre.

“Les xifres posen de manifest la qualitat formativa de l’escola, l’única de Catalunya especialitzada en arts gràfiques, i també l’alt nivell de les instal·lacions i del seu professorat, molts dels quals són professionals en actiu”, comenta Joan Creus, el seu director.

Els nivells més alts d’inserció laboral es donen al cicle de Grau Superior de Producció ja que fins al 88,88% dels graduats ja té feina. Un registre en el qual l’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró” està per sobre la mitjana dels graus superiors d’arts gràfiques a Catalunya que és del 62%, segons l’estudi Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals 2104.

Sant Just Desvern, maig de 2015.- Més d’un 90% dels alumnes de l’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró” que van acabar un cicle formatiu l’any passat treballa o segueix estudiant, segons un estudi recent elaborat pel mateix centre que revela que el nivell d’incorporació al mercat laboral dels estudiants de grau superior està per sobre la mitjana a Catalunya. “Les xifres posen de manifest la qualitat formativa de l’escola, l’única de Catalunya especialitzada en arts gràfiques, i també l’alt nivell de les instal·lacions i del seu professorat, molts dels quals són professionals en actiu”, comenta Joan Creus, el seu director.

L’estudi, que s’ha dut a terme a través d’una enquesta feta als 150 alumnes que van acabar un cicle formatiu l’any passat, posa de manifest que, en el cas dels alumnes que van acabar el Grau Mitjà de Preimpressió, un 91,1% treballa o segueix estudiant (d’aquests un 37,77% s’ha incorporat al mercat laboral i un 53,33% ha decidit ampliar estudis); en el cas del Grau Mitjà d’Impressió, el percentatge d’alumnes que té feina o bé segueix estudiant puja fins al 94,86% (un 41,02% ha aconseguit un lloc de treball mentre que un 53,84% segueix estudiant).

Els nivells més alts d’inserció laboral es donen al cicle de Grau Superior de Producció ja que fins al 88,88% dels graduats ja té feina. Un registre en el qual el centre de Sant Just Desvern està per sobre de la mitjana dels graus superiors d’arts gràfiques a Catalunya que és del 62%, segons l’estudi Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals 2104, elaborat pel Departament d’Ensenyament i el Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya. “El millor de tot és que els alumnes que acaben els cicles i treballen ho fan al sector i, en molts casos, en la mateixa empresa on han dut a terme les pràctiques”, explica Creus. El director de l’escola creu que “les dades d’inserció seran encara més positives l’any que ve ja que reflectiran els símptomes de recuperació que viu el sector”.

Per altra banda, els últims anys l’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró” ha ampliat la seva oferta de cicles formatius amb la incorporació d’un Grau Mitjà de Postimpressió i Acabats Gràfics i dos graus superiors, un de Disseny i Edició de Publicacions Impreses i Multimèdia i un altre de Gràfica Publicitària. L’escola ha obert el període de preinscripcions del pròxim curs als cicles formatius que tancarà al 3 de juny per als alumnes de grau superior. La matriculació està prevista que es realitzi de l’1 al 8 de juliol.

Sobre l’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”
L’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”, que regeix la Fundació Indústries Gràfiques, és l’únic centre d’ensenyament especialitzat en arts gràfiques de Catalunya. Fundada pel Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya per formar professionals per al sector, des de 1993 imparteix cicles formatius de grau mitjà i superior en arts gràfiques en unes instal·lacions de 8.000 m2 a Sant Just Desvern modernes i dotades de recursos pedagògics i tècnics d’última generació gràcies, en part, als acords amb partners tecnològics com HP, Agfa, Kodak, Ricoh, Heidelberg, Esko i Sign-Tronic. Per les seves aules han passat ja més de 5.000 alumnes que complementen la seva formació a l’escola amb pràctiques en empreses del sector. El centre també ofereix formació ocupacional per a aturats i formació contínua per a empreses i professionals en àmbits de la producció gràfica com preimpressió, postimpressió, creació multimèdia, disseny gràfic, gestió empresarial, òffset, flexografia, packaging, etc.

DESCARREGAR FOTOS DE RECURS (Crèdit: Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”)

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 · [email protected]

ndp_ Els cicles de l\'Escola de Formació Professional “Antoni Algueró” superen el 90% d\'inserció laboral i formativa ndp_ Els cicles de l\'Escola de Formació Professional “Antoni Algueró” superen el 90% d\'inserció laboral i formativa

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions