La Gala Gràfica premia la qualitat d’una quinzena d’empreses d’un sector que confia la seva recuperació al consum intern

L’esdeveniment, que ha reunit mig miler d’empreses i professionals, ha servit per distingir els guanyadors del 64è Concurs d’Arts Gràfiques, acte central de la gala, i ha inclòs les actuacions dels actors Faixedas i Xuriguera i del grup In Crescendo.

El president del Gremi de la Indústria i la Comunicació de Catalunya, Iban Cid, ha manifestat que “la recuperació del nostre sector depèn del consum intern ja que no és majoritàriament exportador per la qual cosa, si tenim en compte el creixement que aquest està experimentant, hem de ser optimistes”.

El Gremi ha anunciat la creació d’un pla estratègic els propers cinc anys per posar al dia l’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró” i “complementar la seva oferta de formació més tradicional sobre òfset, preimpressió i acabats amb cursos vinculats al món digital”.

Iban Cid, presidente del Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya. Crédit: Mandy Lange

Barcelona, juny de 2015.- La Gala Gràfica 2015 ha demostrat un any més la seva condició de cita referent del sector i ha reunit recentment mig miler d’empreses i professionals a la Universitat de Barcelona. L’esdeveniment ha servit per distingir els guanyadors del Concurs d’Arts Gràfiques i ha inclòs diferents actuacions. Iban Cid, president del Gremi de la Indústria i la Comunicació de Catalunya, organitzador de l’esdeveniment, ha expressat l’esperança que el creixement del consum intern contribueixi a la recuperació del sector.

La 64a edició del Concurs d’Arts Gràfiques, acte central de la gala, ha reconegut la qualitat i creativitat de les empreses Liberdúplex (Premi Llibre Òfset i trofeu Gremi d’Editors de Catalunya); The Folio Club “Sfera Print” (Premi Llibre Impressió Digital); Pix Fix (Premi Llibre Preimpressió i Display); Impremta Pagès (Premi Catàleg); Milenio Manipulados (Premi Envàs); Nou Display (Premi Expositor Estoig); Industrial Bolsera (Premi Envàs en Gravat en Buit); Gràfiques Alzamora (Premi Bossa); Art Plus (Premi Cartell en Serigrafia); Josep Arbós (Premi en Cartró Ondulat); Serafí Indústria Gràfica (Premi Manipulats); Adhesivos Coromina (Premi Etiqueta); Rotas Ibérica -Etiquetas Adhesivas- (Premi Innovació Etiqueta); Cetemmsa (Premi Innovació i Tecnología); i Encuadernaciones Gregorio (Premi Piràmide Gremial, lliurat per Hartmann-Heidelberg). El duet d’actors còmics Faixedas i Xuriguera i el president del Gremi van ser els encarregats de lliurar els guardons que van consistir en un diploma i una obra impresa. El jurat del concurs va estar format per Francesc Xavier Matas, Jordi Font i Lluís Comajoan. També es van distingir Lorena Claramunt i Adriana Pino, alumnes de l’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró” que van ocupar les dues primeres posicions respectivament en un concurs del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya per fomentar la prevenció en el treball.

L’acte, dut a terme al Paranimf de la Universitat de Barcelona, s’ha obert amb unes paraules d’Iban Cid, en la seva primera gala com a president, en les quals ha posat de manifest que “la recuperació del nostre sector depèn del consum intern ja que no és majoritàriament exportador per la qual cosa, si tenim en compte el creixement que aquest està experimentant, hem de ser optimistes”. També ha instat a les empreses i professionals gràfics assistents a donar suport a l’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”, l’única de Catalunya especialitzada en arts gràfiques, per millorar el seu finançament. El Gremi vol dur a terme un pla estratègic els propers cinc anys per posar al dia el centre i “complementar la seva oferta de formació més tradicional sobre òfset, preimpressió i acabats amb cursos vinculats al món digital”.

La gala es va tancar amb l’actuació del grup In Crescendo, guanyador del programa Oh Happy Day de TV3, que va fer les delícies del públic amb un repertori divers que va incloure adaptacions a capella de temes de Queen, Sting o Lluís Llach i algun de propi. La Gala Gràfica ha comptat amb el suport de les empreses Comart, Hartmann-Heidelberg,
HP, Torraspapel, Grup Portucel Soporcel i del Gremi d’Editors de Catalunya.

Sobre la Gala Gràfica
La Gala Gràfica, abans anomenada Nit Gremial, és una de les dates ineludibles del calendari d’actes de les arts gràfiques a Catalunya. L’esdeveniment es va crear fa 64 anys per part del Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya amb l’objectiu de distingir la tasca d’empreses i professionals i de ser punt de trobada del sector gràfic. El seu programa té un càracter sectorial però també lúdic i festiu alhora ja que inclou la participació dels artistes i grups musicals destacats del moment.

Sobre el Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya
El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya té l’origen a les confraries d’impressors aparegudes a Barcelona a finals del segle XV i a l’actualitat agrupa i defensa els interessos d’un col·lectiu heterogeni d’empreses i professionals gràfics i manipuladors del paper i el cartró. Amb seu a Barcelona, l’entitat supera el miler d’agremiats que treballen en els àmbits de la preimpressió (composició, disseny), la impressió (òfset, gravat al buit, serigrafia, relleus segellats, impressió de paper d’embalatge, paper continu, digital i flexogràfica) i la postimpressió (enquadernació, manipulació de paper i cartró, trepadors, cartró ondulat). El Gremi, que està afiliat a nivell sectorial a la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE), és impulsor i patró de la Fundació Indústries Gràfiques, que regeix l’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”, situada a Sant Just Desvern i l’única a Catalunya especialitzada en arts gràfiques.

DESCARREGAR FOTOS DE LA GALA GRÀFICA 2015 (Crèdits i peus de foto en el nom de l’arxiu de cada imatge: Mandy Lange / www.mandylangephotographer.com; Monmar Comunicació

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · [email protected]

ndp_La Gala Gràfica premia la qualitat d\' una quinzena de empreses d\'un sector que confia la seva recuperació al consum intern ndp_La Gala Gràfica premia la qualitat d\' una quinzena de empreses d\'un sector que confia la seva recuperació al consum intern

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions