L’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”, escollida per participar als programes Erasmus + i InnovaFP

El centre ha estat escollit per participar en els programes Erasmus + i InnovaFP i els seus estudiants podran realitzar estades formatives en empreses estrangeres i també de l’entorn més pròxim.

Gràcies al programa europeu Erasmus +, els pròxims dos cursos una quinzena d’estudiants dels cicles formatius de grau mitjà d’arts gràfiques realitzaran una estada de pràctiques d’un mes i mig en empreses del sector gràfic a Holanda, Dinamarca i Finlàndia.

La participació de l’escola al programa InnovaFP, que impulsa el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, buscarà enfortir la vinculació del centre amb les empreses i entitats del seu entorn.

Sant Just Desvern, setembre de 2015.- L’ Escola de Formació Professional “Antoni Algueró ” aposta per potenciar la internacionalització i innovació dels seus estudis. El centre ha estat escollit per participar en els programes Erasmus + i InnovaFP i els seus estudiants podran realitzar estades formatives en empreses estrangeres i també de l’entorn més pròxim. “L’accés als programes és un incentiu per al centre perquè ens permet millorar la formació dels nostres alumnes a partir del contacte amb empreses innovadores i internacionals”, afirma Joan Creus, director del centre.

Gràcies al programa europeu Erasmus +, els pròxims dos cursos una quinzena d’estudiants dels cicles formatius de grau mitjà d’arts gràfiques realitzaran una estada de pràctiques d’un mes i mig en empreses del sector gràfic a Rotterdam (Holanda), Roskilde (Dinamarca) i Jyväskylän (Finlàndia) amb l’objectiu de potenciar les seves competències claus i les habilitats en les relacions professionals i comercials en un entorn internacional. L’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”, que ha anomenat el projecte “Descobrint el sector gràfic europeu”, és un de la desena de centres escollits a Catalunya (300 a tot l’Estat) beneficiaris de l’Erasmus +. Els estudiants estaran tutelats per les escoles locals Grafisch Lyceum Rotterdam, Roskilde Technical College i Jyväskylän koulutuskuntayhtymä.

Per altra banda, la participació de l’escola al programa InnovaFP, que impulsa el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, buscarà enfortir la vinculació del centre amb les empreses i entitats del seu entorn i promoure el seu paper en matèria d’innovació. També té entre els seus objectius millorar la formació de l’alumnat i vincular els coneixements d’aquest i del professorat amb el de les empreses així com rendibilitzar les instal·lacions i recursos. Amb la incorporació al programa, l’escola passa a formar part de la cinquantena de centres a Catalunya que participen del projecte aquest curs.

Bagatge en programes europeus
L’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró” ha participat els últims quatre anys en programes europeus dins la Xarxa EGIN i EDGE; concretament, al “Creative ECVET”, dedicat a potenciar la mobilitat dels estudiants de cicles formatius d’arts gràfiques; al “LEAN Manufacturing and Marketing for Graphic Media”, amb l’objectiu d’incrementar la productivitat i el màrqueting de les PIMES del sector; i al “Development in Education of Interactive Media in Vocational and Educational Training”, que promou la col·laboració amb altres escoles europees com el Schule für Gestaltung Bern Biel (Suïssa), el Grafisch Lyceum (Holanda) i el Roskilde Tekniske Skole (Dinamarca). El centre també ha estat inclòs als programes Leonardo de mobilitat europea en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament al 2008, 2010 i 2011.

Sobre l’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”
L’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”, que regeix la Fundació Indústries Gràfiques, és l’únic centre d’ensenyament especialitzat en arts gràfiques de Catalunya. Fundada pel Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya per formar professionals per al sector, des de 1993 imparteix cicles formatius de grau mitjà i superior en arts gràfiques en unes instal·lacions de 8.000 m2 a Sant Just Desvern modernes i dotades de recursos pedagògics i tècnics d’última generació gràcies, en part, als acords amb partners tecnològics com HP, Agfa, Kodak, Ricoh, Heidelberg, Esko i Sign-Tronic. Per les seves aules han passat ja més de 20.000 alumnes que complementen la seva formació a l’escola amb pràctiques en empreses del sector. El centre també ofereix formació ocupacional per a aturats i formació contínua per a empreses i professionals en àmbits de la producció gràfica com preimpressió, postimpressió, creació multimèdia, disseny gràfic, gestió empresarial, òfset, flexografia, packaging, etc.

DESCARREGAR FOTOS DE RECURS DEL CENTRE (Crèdit: Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”)

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · [email protected]

ndp_L\'Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”, escollida per participar als programes Erasmus + i InnovaFP ndp_L\'Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”, escollida per participar als programes Erasmus + i InnovaFP

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions