ACVic Centre d’Arts Contemporànies estrena la seva nova temporada d’exposicions amb una crítica a la societat de consum i un joc de correspondències artístiques

Vic, octubre de 2015.- ACVic Centre d’Arts Contemporànies ha inaugurat la seva nova temporada d’exposicions presentant Economies del desgast, una mostra col·lectiva de Toni Giró i Jordi Mitjà que reflexiona sobre la societat de consum i els seus “punts crítics” associats “a l’excés i l’abundància estèril”, com comenta Magdala Perpinyà, la seva comissària. El centre, que ha presentat la seva programació d’activitats i exposicions fins a finals d’any, també estrena la mostra Sense remitent, un joc de correspondències artístiques del col·lectiu Ramart on han participat diverses institucions i entitats vinculades a l’art de Vic i Barcelona.

A Economies del desgast, que es podrà visitar fins al 31 de desembre, Toni Giró (Barcelona, 1966) aporta una mirada crítica pero també “irònica” al model econòmic de la societat actual amb elements visuals, com la projecció de la paraula dinero amb una corona que es va desdibuixant i una col·lecció d’instruments fets amb ciment i envasos de plàstic reciclats amb l’objectiu que l’espectador els doti d’una nova identitat. Per la seva banda, Jordi Mitjà (Figueres, 1970) aposta per recopilar materials reutilitzats de l’entorn de la comarca d’Osona, que inclou des d’una porta col·locada cap per avall fins a pells del barri de les adoberies de Vic o bé proves d’impremta, per “tornar a donar significat a tot allò que ha esdevingut ferralla”, explica Perpinyà. Mitjà, l’obra del qual també es pot trobar
aquests dies en una exposició al Museu Geològic del Seminari de Barcelona, ha editat un llibre sobre l’exposició com a material de suport.

L’exposició Sense remitent , que el centre d’art exposarà fins al 7 de novembre, és el resultat de l’original experiència oberta a tota mena de públic de crear una sèrie de treballs artístics amb una mecànica de pregunta-resposta i partint d’un objecte inicial encabit en un armariet, lloc on s’havien de col·locar la resta. La iniciativa, que va tenir una fase inicial del 2011 al 2014 a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, s’ha dut a terme de febrer a juny d’aquest any de manera simultània a diferents llocs de Vic (ACVic Centre d’Arts Contemporànies, Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, Bar-Restaurant El Gravat, Taller d’Isa Basset i Universitat de Vic i Central de Catalunya) i Barcelona (Escola Superior de Disseny i Art Llotja i Escola Massana Centre d’Art i Disseny). En total, s’han recollit unes 150 peces anònimes que s’exposen a ACVic i també a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic. “El moment més emocionant és quan obres l’armariet i veus el resultat de cada sèrie i les connexions entre els diferents treballs”, afirmen Aina Roca, Marta Juan i Neus Martí, membres del col·lectiu de joves artistes Ramart, impulsor del projecte. Sense remitent forma part d’Hibridacions i Contextos 2014-2015, un projecte col·laboratiu entre centres d’art i escoles d’art i disseny de Catalunya.

A la concorreguda inauguració de les exposicions, que va reunir prop d’una setantenta de persones, Ramon Parramon, director artístic d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies, va afirmar que les noves mostres estan en la línia de l’aposta del centre d’organitzar iniciatives “que connectin l’art amb l’àmbit de la ciutadania”. Per la seva banda, Susagna Roura, regidora de Cultura i Museus, Convivència i Seguretat i Recursos Humans de l’Ajuntament de Vic, va elogiar la tasca del centre i va destacar el fet que fos un dels pocs a Catalunya que compta amb el suport de la Generalitat.

Altres exposicions i activitats

Fins a finals d’any, ACVic Centre d’Arts Contemporànies té programades diverses exposicions més com Mirades post-generacionals i Maniobres d’Evasió, un projecte d’educació seleccionat a la convocatòria Art Jove 2015 de Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya (20 de novembre – 31 de desembre) i la mostra itinerant Estratègia de la precarietat, de Francesc Abad, que fins al 22 de novembre s’exposa a la Sala dels Trinitaris de Vilafranca del Penedès i recull les últimes obres de l’artista en una reflexió sobre com resistir el pas del temps. Quant a activitats, el centre durà a terme un taller en família per descobrir, experimentar i crear a partir del llibre (24 d’octubre), el
projecte Digues la teva! a l’Institut de Calldetenes (octubre), la tercera edició del projecte Hibridacions i contextos (novembre) i cursos de tardor (novembre i desembre).

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · [email protected]

ndp_ACVic Centre d\'Arts Contemporànies estrena la seva nova temporada d\'exposicions amb una crítica a la societat de consum i un joc de correspondències artístiques ndp_ACVic Centre d\'Arts Contemporànies estrena la seva nova temporada d\'exposicions amb una crítica a la societat de consum i un joc de correspondències artístiques

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions