Tres cerveseres catalanes tornen als Estats Units per participar a la trobada internacional The Festival

Sant Miquel de Balenyà (Seva), 6 d’octubre de 2015.- Després de la bona experiència de l’any passat a Los Angeles, la cervesa catalana tornarà a estar representada a The Festival, una trobada cervesera de renom mundial que enguany es celebrarà els dies 16 i 17 d’octubre a Florida, als Estats Units. Entre la setantena de productors que hi seran presents hi haurà, com l’any passat, Cervesa del Montseny (Osona), Guineu (Bages) i Marina (La Selva).

Les tres empreses catalanes presentaran les seves cerveses en un certamen de renom mundial, obert al públic i on hi participen productors de cervesa artesana, sidra i aiguamel de tot el món. Organitzat per l’importador nord-americà Shelton Brothers, en aquesta edició de The Festival hi participaran més de 70 productors d’arreu del món, entre ells, Buxton Brewery (Anglaterra), Cantillon (Bèlgica), De Molen (Holanda), Les Trois Mousquetaires (Quebec, Canadà), Mikkeller (Dinamarca), Baird (Japó) o Cigar City (Florida, EEUU). Aquest any es celebra la quarta edició de The Festival. A les tres anteriors, Cervesa del Montseny també hi va ser present.

El fenomen de la cervesa artesana als Estats Units, conegut amb el nom de CraftBeer, arriba a nivells molt importants i el seu consum s’acosta al 10% del total de cervesa consumida, una xifra molt més alta que a casa nostra. A Catalunya, segons dades del Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural (GECAN), el consum de cervesa artesana encara no ha assolit l’1%, tot i que en els últims anys és un sector en ple desenvolupament, com va passar fa anys als Estats Units.

L’exemple de Cervesa del Montseny

Un exemple de l’augment de consum i interès per la cervesa artesana a Catalunya són les xifres de Cervesa del Montseny, que any rere any creix en producció, vendes i exportacions. Aquest 2015 tindrà un increment en les vendes que s’acostarà al 40% i pelspropers anys s’ha fixat uns objectius de creixement importants. De cara al 2016, per exemple, vol augmentar de forma significativa la seva producció, que actualment és de 200.000 litres anuals (any 2014). També té previst ampliar la planta de Sant Miquel de Balenyà i fer que les exportacions arribin a un 20% del total de vendes, una xifra que actualment s’aproxima al 10%.

Noves varietats especialment indicades per l’exportació

Cervesa del Montseny aprofitarà la seva presència a The Festival per presentar-hi 4 noves cerveses, especialment indicades per l’exportació. Es tracta de cerveses d’estil Imperial Stout que sorprenen per la seva alta graduació, són robustes, denses i complexes. S’han fabricat 4 varietats, una original, una envellida en bóta de bourbon, una envellida en bóta de brandi i una amb xili.

Una ruta cervesera que es podrà seguir per les xarxes socials

Coincidint amb la seva participació a The Festival, una delegació de Cervesa del Montseny iniciarà el proper 12 d’octubre una ruta cervesera per la península de Florida. Es tracta d’una gira per donar-se a conèixer i saber més del sector visitant algunes de les cerveseres independents més famoses del món: Cigar City (Tampa), MIA Brewing (Miami), Funky Buddha Brewery (Oakland Park) i 7venth Sun Brewing (Dunedin) Igual que en el viatge que es va fer l’any passat per la costa oest dels Estats Units, Cervesa del Montseny vol que tots els seus seguidors puguin viure en directe aquest viatge per terres de Florida a través de les xarxes socials. Per això, es podrà seguir tot el periple cerveser per Instagram, on es publicaran imatges amb el hashtag#MONTSENYCRAFTBEERTOUR

Podeu trobar més informació www.sheltonbrothers.com/festival/ a    www.ccm.cat/the-festival-2015/

Per qualsevol altra informació, concertar alguna entrevista o conèixer més detalls: Carles Muñoz (687 924 284)

ndp_Tres cerveseres catalanes tornen als Estats Units per participar a la trobada internacional The Festival ndp_Tres cerveseres catalanes tornen als Estats Units per participar a la trobada internacional The Festival

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions