El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya vol aprofitar el lideratge del sector gràfic català per impulsar un canvi tecnològic

Un informe del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme posa de manifest el lideratge de Catalunya en el sector gràfic i xifra en uns 5.300 milions d’euros el valor de producció de la comunitat, un 30% del total de l’Estat.

El Gremi vol aprofitar aquesta condició de referent per a “des del sector impulsar un procés de canvi que contribueixi a accelerar la recuperació de les empreses”, com assenyala el seu president, Iban Cid.

El Gremi és conscient que la innovació i la inversió en R+D són les assignatures pendents del sector i vol revertir la situació.

Barcelona, octubre de 2015.- Catalunya segueix liderant el sector de la indústria i la comunicació gràfiques a Espanya. Així es posa de manifest en un informe del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme que xifra en uns 5.300 milions d’euros el valor de la producció en la comunitat. El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya vol aprofitar aquesta condició de referent per a “des del sector impulsar un procés de canvi basat en la tecnologia que contribueixi a accelerar la recuperació de les empreses i deixar la crisi enrere”, com assenyala el seu president, Iban Cid.

L’informe situa a Catalunya com a líder del sector a l’Estat amb unes 4.700 empreses, 28.000 treballadors i un valor de la producció d’un 30% del total, l’import del qual és de prop de 18.000 milions d’euros. En segona posició, es troba la Comunitat de Madrid que concentra un 17,5% del valor de la producció. Tot i les xifres, el Gremi és conscient que la innovació i la inversió en R+D són les assignatures pendents del sector i vol “revertir la situació ajudant a les empreses a introduir els canvis necessaris per afrontar el futur amb garanties, tant a nivell tecnològic com de gestió “. “Des del Gremi hem de donar les eines perquè les empreses puguin dur a terme aquesta transformació”, comenta Cid.

El document constata que, dins de la indústria, el sector és el cinquè que més ocupació genera a Espanya i el vuitè en producció. També posa de manifest que prop de la meitat de les 7.000 empreses són exportadores -concretament el 43,75% -. L’estudi ha estat realitzat per la Subdirecció General d’Estudis, Anàlisi i Plans d’Actuació del Ministeri
d’Indústria, Energia i Turisme amb dades de l’Enquesta Industrial d’Empreses 2013 (INE)._

Les xifres de la crisi segons Intergraf
Intergraf (European Federation for Print and Digital Communication) ha fet públic un altre informe que, sota el nom “2015 Intergraf economic report”, analitza l’activitat del sector en els països de la Unió Europea. El document constata que entre el 2007 i el 2012 el nombre d’empreses es va reduir de 135.000 a 116.000 a causa de la crisi el que va comportar també una pèrdua de llocs de treball del 30%. El sector va facturar a 2012, 85.000 milions d’euros, 15.000 menys que cinc anys abans.

Sobre el Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya
El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya té el seu origen en les confraries d’impressors aparegudes a Barcelona a la fi del segle XV i en l’actualitat agrupa i defensa els interessos d’un col·lectiu heterogeni d’empreses i professionals gràfics i manipuladors del paper i el cartró. Amb seu a Barcelona, l’entitat supera el miler d’agremiats que treballen en els àmbits de la preimpressió (composició, disseny), la impressió (òfset, gravat al buit, serigrafia, relleus segellats, impressió de paper d’embalatge, paper continu, digital i flexogràfica) i la postimpressió (enquadernació, manipulació de paper i cartró, trepadors, cartró ondulat). El Gremi, que està afiliat a nivell sectorial a la Federación Empresarial de Industrias Gráficas de Espanya (FEIGRAF), és impulsor i patró de la Fundació Indústries Gràfiques, que regeix l’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”, ubicada a Sant Just Desvern i l’única a Catalunya especialitzada en arts gràfiques.
Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531
(whatsapp) · [email protected]

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions